Навіщо дачникам збирати яєчну шкаралупу: натуральне бюджетне добриво для всіх видів рослин і квітів

Ви досі викидаєте яєчну шкаралупу? Дуже дарма нехтуєте цінною сировиною для вашого саду. Розповідаємо, як перетворити, здавалось би непотріб, у корисне добриво.

Людство давно вивчає природні матеріали, з яких можна створити добриво для городу і саме яєчна шкаралупа має потужний потенціал для рослин. Замість того, щоб викидати цю сировину, ви можете використовувати його для підживлення вашої городини, а також кімнатних квітів.

Відомо, що яєчна шкаралупа багата кальцієм, що сприяє росту коренів і зміцненню стінок клітин рослин. Крім того, вона містить інші мікроелементи, такі як магній та калій, які є необхідними для нормального функціонування рослин.

Рекомендації з використання яєчної шкаралупи

Як правильно використовувати яєчну шкаралупу
Як правильно використовувати яєчну шкаралупу
  • Поживна присипка: розітріть яєчну шкаралупу в порошок та додайте до ґрунту або компосту, щоб забезпечити рослинам необхідні мінерали. Далі здійснюйте полив у звичному режиму. Можна прикопати сировину, або лишити так, щоб запобігти нападам комах, таких як слизняки та мурашки.
  • Використання для ґрунтової суміші: змішайте дрібно розбиту шкаралупу з ґрунтом для створення поживної суміші для розсади або кімнатних рослин. Це допоможе зробити землю більш пухкою для квітів, а також наситить їх корисними компонентами.
Експерти розповіли про добриво з яєчної шкаралупи, настояної в окропі
Експерти розповіли, чому не треба викидати яєчну шкаралупу

Проте, дуже важливо не переборщити, адже надлишок кальцію негативно впливає на чорнозем. Крім цього, не варто додавати шкаралупу до грядок салату, малини, полуниці. Вона ідеальна для пасльонових, гарбузових, різних коренеплодів, як от морква чи буряк. Бобові культури також її обожнюють, а от інші рослини — ні. У кращому випадку потрібного ефекту не буде. У гіршому — ви забрудните родючі шари ґрунту. Так, що будьте обачні і нехай добрива приносять лише користь.

Популярне

Подібні новини