Побачила у сусідки, як виростити розсаду перцю без пікірування: досвідчені городники роблять саме так

Для вирощування смачного солодкого перцю потрібно уважно ставитись до процесу посіву. Розповідаємо про дієвий метод, для якого навіть не потрібне пікірування.

Перець, чи то солодкий, чи гострий, – примхлива культура, яка особливо чутлива до пікірування. Навіть при найобережнішому варіанті проведення такої процедури можуть постраждати дрібні корінці, що впливає на здоров’я розсади та уповільнює її ріст. Як результат, цей процес часто призводить до затримок у дозріванні плодів. Якщо ви не хочете витрачати багато часу на догляд за рослинами, існує спосіб вирощування розсади перцю, який виключає необхідність у пікіруванні та регулярному поливі.

Як виростити перець без пікірування

Система поливу з використанням гнота – це справжня знахідка для вас і ваших рослин. Забудьте про необхідність займатися поливом – ґрунт у контейнері зберігає оптимальну вологість для рослин. Для вирощування перцю на системі ґнотового зрошення ідеально використовувати пластикові пляшки чи багаторазові баклажки об’ємом 5-6 літрів. Об’єм посуду напряму впливає на кількість сіянців, які ви можете виростити за один раз. Наприклад, у звичайній пластиковій пляшці можуть поміститись не більш як 4-5 рослин, тоді як більший контейнер дозволить виростити ще більше сіянців.

Експерти розповіли, як виростити розсаду перцю без пікірування та поливу – поради та лайфхаки
Експерти розповіли, як виростити розсаду перцю без пікірування та поливу – поради та лайфхаки

Простий варіант: розріжте пластиковий контейнер горизонтально так, щоб його верхня частина, що буде вставлена в нижню, не доторкалася дна пляшки. У верхній частині зробіть невеличкий отвір, який потрібен для виведення ґнота, використовуючи нагрітий цвях. Цей метод дозволить вам ефективно вирощувати розсаду без зайвих турбот і обмежень у кількості рослин, а також без пікірування та навіть без потреби поливати сіянці.

Ґніт для системи такого зрошення можна створити за допомогою так званих щільних “капронок”. Просто виріжте смужку, ширина якої складатиме близько 5 мм. Розріжте смужку з будь-якого боку і добре розтягніть, щоб отримати тоненький мотузок. Простягніть кінець виготовленого шнура через отвір, який ви зробили у кришці раніше. Потім протягніть його у горлечко, а вже після цього можете закручувати кришку.

Експерти розповіли, як виростити розсаду перцю без пікірування та поливу – поради та лайфхаки
Експерти розповіли, як виростити розсаду перцю без пікірування та поливу – поради та лайфхаки

Потім налаштуйте довжину виготовленого шнура таким чином, щоб після складання готової конструкції він діставав до самого дна нижньої частини вашої пляшки. Зафіксуйте ґніт у цій позиції за допомогою невеликих шматочків пінопласту, вкладених зсередини кришки. Цей матеріал також використовується для дренажу. Це створить перешкоду для потрапляння ґрунту до нижньої частини виготовленої вами конструкції.

Тримаючи гніт пальцями, починаємо наповнення пляшки ґрунтом. Важливо, щоб шар ґрунту був щільним і мав товщину близько 5-6 см. Покладемо другий кінець шнура на готовий шар, утворюючи кільце, та прикриємо його наступним шаром субстрату. Результатом має бути поверхня ґрунту, яка трішки поглиблена, приблизно на 5-7 см.

Популярне

Подібні новини