Знадобиться лише столова ложка солі: як швидко та просто перевірити якість соняшникової олії. Лайфхак

Використовуючи цей простий тест з кухонною сіллю можна з легкістю перевірити якість купленої в магазині соняшникової олії в домашніх умовах.

На полицях магазинів та супермаркетів величезний вибір соняшникової олії. Та як зрозуміти, що її якість – хороша і покупка буде вдалою?

В даному випадку варто орієнтуватися не на вартість продукту, а на інші ознаки, про які й поговоримо в цій статті.

Так, звичайна кухонна сіль стане в нагоді, щоб перевірити якість соняшникової олії.

Для цього достатньо провести досить простий експеримент, який покаже, чи є в олії сторонні домішки чи підозрілі добавки.

Як перевірити соняшникову олію за допомогою солі?

В першу чергу необхідно взяти прозору склянку, яка допоможе візуально спостерігати за реакцією, що відбуватиметься.

В неї необхідно налити невелику кількість соняшникової олії.

Також у склянку потрібно додати половину чайної ложки кухонної солі. Використовуючи ложку – перемішайте вміст склянки. Якщо сіль випадає в осад – це свідчить про те, що ви купили якісну соняшникову олію, в якій немає жодних сторонніх домішок.

Якщо ж сіль у склянці з олією повністю розчинилася, то це ознака того, що продукт розбавлений або містить інші компоненти, яких там не має бути.

Як перевірити якість соняшникової олії
Як перевірити якість соняшникової олії

Також можна перевірити якість олії за допомогою йоду. Для цього в склянку з нею додайте декілька крапель йоду і спостерігайте за реакцією. Якщо йод тримається на поверхні рідини тривалий час та зберігає свою форму, не розтікаючись – з олією все добре.

Але у випадку, коли крапля йоду тоне і розтікається – варто більше не купувати соняшникову олію цією марки, бо вона містить шкідливі домішки.

Також можна перевірити якість олії прямо в супермаркеті. Візьміть пляшку, переверніть її та потрусіть. Дрібні бульбашки, які ви можете побачити, свідчать, що продукт якісний та свіжий.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини