Користуюся хитрістю сусідки по дачі: ось як правильно сіяти помідори, щоб виростити здорову і міцну розсаду

Експерти розповіли, як правильно вирощувати помідори на розсаду, щоб у майбутньому був щедрий врожай і смачні томати. Розповідаємо про всі тонкощі та хитрощі й тонкощі.

Для вирощування щедрого врожаю смачних помідорів важливо знати про особливості догляду за культурою. Весь процес вдалого сезону починається з посіву насіння обраної культури на розсаду. Отримати соковиті та здорові томати можливо лише в тому разі, якщо ви, за порадами досвідчених городників, правильно виростили розсаду. Розповідаємо про дієвий метод посіву, який збереже ваш час, а також допоможе отримати смачний і щедрий врожай.

Як вирощувати помідори на розсаду

Приблизно за 60-5 діб до того, як ви плануєте переносити розсаду помідорів зі свого підвіконня у відкритий ґрунт, рекомендується почати сіяти насіння. Сходи виростуть досить швидко, зазвичай через 7-10 днів після проведення посіву. Таким чином, оптимальний час вирощування розсади у себе вдома від моменту виростання перших паростків складає до 60 діб. Важливо точно визначити терміни, щоб уникнути перетримки розсади в домішніх умовах на своєму підвіконні, оскільки це може спричинити пригнічення подальшого росту та зменшення врожайності.

Експерти розповіли про основні правила та поради щодо посіву помідорів на розсаду в домашніх умовах
Експерти розповіли про основні правила та поради щодо посіву помідорів на розсаду в домашніх умовах

Важливо відповідально підходити не лише до посіву, але й до вибору насіння, оскільки це грає ключову роль у вирощуванні щедрого врожаю протягом сезону. Дехто з городників, побачивши привабливий вигляд помідора на пакуванні насіння, можуть поспішити вибрати його для посіву. Якщо поміж написів на упаковці є позначка F1, це означає, що ви дивитесь на гібрид. Вони виділяються своєю витривалістю та стійкістю до численних поширених хвороб. Саме такі характеристики змушують багатьох городників зупинятись саме на гібридах.

Експерти розповіли про основні правила та поради щодо посіву помідорів на розсаду в домашніх умовах
Експерти розповіли про основні правила та поради щодо посіву помідорів на розсаду в домашніх умовах

Посів насіння на розсаду рекомендують проводити наступним чином. Для початку в обрану місткість для помідорів потрібно засипати шар керамзиту для забезпечення нормального дренажу води. Посипаємо ґрунт товщиною у 5-6 сантиметрів, трішки ущільнюємо його та злегка поливаємо. Створюємо борозенки, ширина та глибина яких буде складати 1-1,5 см. Відстань між ними має бути не менш і не більш як 5 см один від одного. Потім поливаємо їх водою, температура якої складає близько 50 градусів. Розміщуємо насіння на відстані 3-4 см один від одного у борозенці, злегка заглиблюючи їх у ґрунт.

Посипаємо борозенки верхнім шаром рихлого ґрунту, трохи його ущільнюємо, але не занадто. Поливаємо все водою з розпилювача. Важливо, щоб земля була трішки вологою, але інтенсивно поливати не потрібно. Зверху накриваємо контейнер плівкою для парникового ефекту, склом чи прозорим поліетиленом. Розміщуємо місткість із майбутньою розсадою помідорів у місце з достатньою освітленістю та температурою приблизно 22-25C.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини