Проростити, а потім – секретний “трюк”: городниця розповіла, як у два рази підвищити врожайність картоплі

Для того, аби картопля на вашому городі добре вродила, достатньо скористатись простою порадою від знавців. Розповідаємо, як правильно вирощувати бульбу в домашніх умовах.

На кожному українському городі росте смачна та соковита картопля. Її українці використовують для приготування просто нереально великої кількості різних страв. Комусь подобається готувати супи та борщі, а хтось полюбляє смачну смажену бульбу чи пюре. Втім, приготування будь-якої апетитної страви починається з вирощування якісного врожаю. Розповідаємо про поради та секрети, які допоможуть зробити це якісно.

Як правильно вирощувати картоплю

Стимулювання проростання картоплі перед посадкою є простим і популярним методом для підвищення врожайності. Такий метод доступний кожному садівнику просто у домашніх умовах. Варто зазначити, що можна додатково розрізати пророщену картоплю, щоб збільшити обсяг посівного матеріалу. Хоча пророщування картоплі не є обов’язковою процедурою, вона надає значні переваги, як от, наприклад, прискорення вегетаційного періоду, можливість отримати урожай на 2-3 тижні раніше. Крім того, такий спосіб відсіює низькоякісний матеріал, чим ефективно підвищує врожайність.

Експерти розповіли про основні правила вирощування картоплі в домашніх умовах для врожайності
Експерти розповіли про основні правила вирощування картоплі в домашніх умовах для врожайності

Процес пророщування картоплі перед посадкою можна розділити на два основних способи: так званий світлий і темний. Садівники поділились основними рекомендаціями щодо пророщування картоплі, в якому вони радять використовувати яєчні лотки для здійснення цієї процедури. Це дозволить стеблам рости вертикально та захистить тонкі пагони від можливих пошкоджень.

При використанні цього методу, насіннєві бульби для пророщування розміщують в поглибленнях з “очками”, що повернуті вгору. Для оптимального результату залиште бульби у світлому і теплому приміщенні, де температура вдень не повинна бути нижчою за 18 градусів вище нуля, а вночі – 12 градусів з показником плюс. Бульба буде готовою до посадки, коли паростки сягатимуть у довжину 3 сантиметрів.

Експерти розповіли про основні правила вирощування картоплі в домашніх умовах для врожайності
Експерти розповіли про основні правила вирощування картоплі в домашніх умовах для врожайності

Ви можете проростити картоплю й у темному місці, втім одразу варто розповісти про суттєвий мінус такого способу. Якщо раптом серед вашого посівного матеріалу виявиться заражена картопля, то в умовах, потрібних для пророщення, захворювання може поширитись на всі овочі. Втім, такий метод відрізняється простотою – потрібно всього лише викласти картоплю на вологу тирсу або пісок та залишити на місяць.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини