Коли чищу картоплю, встромляю в неї виделку: чудово заощаджує час. Лайфхак, яким користуються в ресторанах

Існує багато кухонних лайфхаків, які суттєво економлять сили і час господиням. Сьогодні ми розповімо один з них, який стосується очищення картоплі від шкірки.

Картопля – один з найпопулярніших овочів в раціоні українців. І це не дивно, адже з картоплі можна приготувати неймовірно велику кількість страв. Та перед тим овоч необхідно почистити від шкірки.

Цей процес не можна назвати приємним, адже він забирає сили і час. Та існує простий лайфхак, який суттєво спростить це діло. І для цього нам знадобиться звичайна виделка.
Не важливо, чистите ви картоплю овочечисткою чи ножем, адже овоч всеодно буде ковзати в руці. От тому нам і потрібен столовий прибор у вигляді виделки. Просто встроміть в картоплину виделку і проблема одразу вирішиться.

Зазначимо, що цей лайфхак підійде як для очищення від шкірки молодої картоплі, так і старої. Головна хитрість поляає в тому, що виделку необхідно встромити тосно посередині овоча.

Навіщо встромляти виделку під час чищення картоплі:
Навіщо встромляти виделку під час чищення картоплі:

Також поділимося простим способом, як почистити дрібну картоплю. Для цього необхідно покласти її до каструлі з окропом на 2-3 хвилини.

Після цього овочі переміщаємо і каструлю з холодною водою.Через перепад температур шкірка моментально зійде. Щоправда, такий спосіб підійде для очищення лише молодої картоплі.

Для старої ж рекомендуємо скористатися овочечисткою. В порівнянні з ножем це більш безпечний спосіб, адже лезо прилаштоване в ручці і при правильному використанні не контактує з рукою.

Окрім того, очищення картоплі, та й інших овочів за допомогою овочечистки – набагато швидше і простіше, ніж з використанням ножа.

Також цей прилад можна використовувати для нарізання слайсів. Таким чином, наприклад, можна зробити спагетті з кабачків.

Популярне

Подібні новини