Це поверне посуд до товарного вигляду: як очистити пригорілі каструлі та сковорідки – блищатимуть як нові

Хочете без зайвих зусиль відчистити каструлі від нагару? Як було у популярній рекламі: "Мрієте про чистоту? Тоді ми йдемо до вас!". У матеріалі ви знайдете корисний лайфхак для очистки посуду.

Часом невелика недбалість або занадто тривала витримка на вогні може залишити на наших улюблених каструлях сліди пригорілого жиру та засохлих залишків їжі. Проте, не варто впадати у відчай, оскільки існує безліч ефективних та природних методів відновлення товарного вигляду посуду. В цій статті ми розглянемо кілька ефективних порад, які дозволять вам привести ваших сталевих помічниць до ідеального стану.

Відчуйте природну магію соди та оцту

Експерти розповіли, як швидко та просто очистити каструлю від застарілого жиру та бруду
Експерти назвали домашній засіб для блиску каструль

Суміш соди та оцту відома своєю чудотворною здатністю розчиняти жир та видалити залишки кіптяви. Нанесіть на пригорілі частини каструлі чи сковорідки суміш з 2-х частин соди і 1 частину оцту, злегка потріть, а потім залиште на ніч. Наступного ранку ви зможете легко витерти залишки, а посуд знову засяє.

Лайфхак з лимоном

Лимонна кислота чудово розчиняє пригорілі залишки їжі та приносить свіжість. Відріжте половину цитруса, занурте його в сіль і натріть ним пригорілу поверхню. Далі нагрійте воду у чайнику чи каструлі та окропом ополосніть посуд. Після цього використовуйте м’яку ганчірку для легкого видалення засохлих залишків.

Суміш соди та перекису для відмінного блиску

Експерти назвали домашній засіб для блиску каструль

Ймовірно ви не чули, але комбінація соди та перекису водню добре можуть впоратися з кіптявою. Змішайте інгредієнти у пропорції 1:1 — одна столова ложка карбонату натрію з перекисом. Далі наносьте цю суміш на забруднену поверхню, трішки потріть та лишіть на ніч. Цього часу буде достатньо для того, щоб розчинити всі ліпідні сполуки та від’єднати їх від стінок каструлі чи сковорідки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини