Достатньо 1 склянки: прочистила забиту трубу каналізації підручними засобами краще, ніж Містером Мускулом

Існує безліч безпечних та екологічних способів впоратися із засміченням труби. Сьогодні ви дізнаєтесь, як це зробити за допомогою оцту з содою чи лимонної кислоти.

Засмічені труби – часта проблема, з якою стикаються домогосподині. Для вирішення проблеми можна вкликати сантехніка чи скористатися спеціалізованим засобом.

Однак є третій варіант – найпростіший. Для цього вам знадобиться всього два інгредієнта, які точно є у вашому домі.

Мова про бікарбонат кальцію, який також називають харчовою содою. Це екологічний та бюджетний помічник, які має дезодоруючі та чистячі властивості.

Отже, для ліквідування засмічення необхідно насипати в раковину 250 г харчової соди, а слідом за нею вилити склянку оцту (250 мл).

Після цього потрібно почекати 20-30 хвилин, поки компоненти реагуватимуть.

Далі необхідно просто ввімкнути проточну воду на декілька хвилин. Таким простим та швидким способом засмічення можна ліквідувати дуже ефективно.

Також є ільтернативний метод очищення засмічення труб. Для цього знадобиться лимонна кислота, яку необхідно розчинити в літрі гарячої води. Та необхідно врахувати декілька моментів.

Як швидко та легко прочистити трубу: народний метод
Як швидко та легко прочистити трубу: народний метод

Якщл у вас металеві труби, то розчин можна виливати одразу у зливний отвір. Та якщо труби зроблені з пластику, то окріп туди зразу виливати категорично заборонено. Перед тим потрібно, щоб рідина охолола до 75-80 градусів. На це знадобиться хвилин 10-15.

Лимонна кислота зможе розчинити відкладення на стінках труби та усуне засмічення за 15 хвилин. Після цього змийте залишки засобу, відкривши на декілька хвилин холодну проточну воду.

Для того, щоб уникнути засмічення каналізаційної труби в подальшому – не забувайте користуватися спеціальними решітками та ситечками для отворів у раковині.

Популярне

Подібні новини