Натирають і кладуть в тканинні торбинки: навіщо кмітливі господині зберігають крейду на кухні. Лайфхак

Для вирішення побутових хатніх справ існує безліч спеціалізованих засобів. Та що робити, коли не хочеться використовувати "хімію"?

 

У багатьох досвідчених господинь завжди у кухонній шафі лежить торбинка, в якій знаходиться крейда.

Ця хитрість допоможе вирішити питання, яке не “по зубам” багатьом “хімічним” засобам.

Крейда має фантастичні абсорбуючі властивості, і ніби магніт притягує до себе запахи. Якщо у ваших кухонних шкафчиках з’явився неприємний чи затхлий запах – прибрати проблему можна дуже просто. Просто подрібніть крейду, покладіть її у тканинну торбинку та розмістіть на полиці.

Також джерелом появи неприємних запахів можуть статі вологі столові прибори. В цьому випадку крейда теж прийде на допомогу. Просто розмістіть тканинні мішечки з крейдою у “проблемні” шафки.

Навіщо господині натирають крейду і кладуть в тканинні торбинки
Навіщо господині натирають крейду і кладуть в тканинні торбинки

Такий простий спосіб є дуже ефективним в порівнянні з дорогими побутовими засобами. До того ж, він є безпечним, що дуже важливо. Особливо якщо у вас є діти і домашні улюбленці.

Також крейда стане в нагоді для ліквідації неприємного запаху у шафі для зберігання речей. Мішечок або стара чиста шкарпетка з подрібненою крейдою стане своєрідною пасткою для вологи.

Та якщо у вас немає крейди вдома – не біда! Допоможе звичайна харчова сода. Вона особливо стає в нагоді, якщо потрібно прибрати неприємний запах з холодильника, який з’являється, коли ми ставимо ароматні продукти і не накриваємо їх кришкою чи харчовою плівкою.

Якщо ж запах не вивітрюється, то краще все перемити з використанням оцту. Він точно прибере запах, а ще паралельно продезинфікує поверхню. Потім промийте шафки водою, дайте запаху оцту вивітритися і вже потім викладайте торбинки з крейдою для профілактики появи небажаних запахів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини