Відмовилася від перегною назавжди! Навесні накидаю на грядки такий порошок і все росте, як на дріжджах

Всі знають, що на перегної рослини ростуть дуже добре. Втім вартість такого "задоволення" для овочів та фруктів може бути досить високою.

Тому сьогодні ми поділимося хорошим натуральним добривом, який треба розкидати на грядки навесні. Складається воно з двох натуральних інгредієнтів, які максимально корисні для землі та всіх овочів без винятку.

Першим компонентом є кісткове борошно. Це натуральне підживлення, яке отримують за допомогою переробки кісток великої рогатої худоби. В результаті виходить своєрідний порошок з вмістом фосфору, йоду, фтору, вітаміну Е, вітамінів групи B.

Секретне добриво, яке замінить перегній на грядках
Секретне добриво, яке замінить перегній на грядках

Саме добриво пролонгованої дії. Після того, як навесні вносимо на грядку порошок – він повільно починає передавати корінням свій найбагатший склад.

У результаті овочі ростуть великими і здоровими. Плюс до всього, кісткове борошно сприяє розкисленню ґрунту.

Другий компонент – гірчичний жмих, який сприяє захисту від шкідливих комах, перешкоджає розвитку багатьох хвороб, а при перегниванні це просто золоте харчування для рослин.

За своїми поживними властивостями гірчичний жмих перевершує біогумус і навіть перегній. Вчені заявляють, що 5 кг цього продукту замінюють кубометр перегною.

Будь-які рослини на перегниваючому жмиху ростуть чудово! Навесні беремо по 2 кілограми цих добрив і змішуємо в пластиковій тарі. Виходить дуже поживна суміш. Найкраще вносити її на грядки під моркву, баклажани, цибулю, огірки кабачки томати. Для цього під весняне перекопування потрібно внести рівномірно по 4-5 столових ложки на 1 м ². Дуже добре додавати під висадку розсади насипаючи по 1 столовій ложці в кожну лунку. Також можна під посадку картоплі сипати по одній столовій ложці.

Популярне

Подібні новини