Щоб листочки були гладкими і блискучими: заміокулькас скаже вам “Дякую” за це диво-добриво у горщику

Ваш заміокулькас – це не просто рослина, це частка природи у вашому домі. З правильним підживленням і дбайливим ставленням, він порадує вас своєю красою.

Заміокулькас, чудова рослина, що стала улюбленцем серед любителів домашньої флори, може стати справжнім дивом, якщо правильно здійснити її догляд. Зробіть свого зеленого улюбленця дійсно пишним, використовуючи прості і ефективні домашні добрива.

Розкриваємо таємницю правильного підживлення

Експерти розповіли про правильний догляд за заміокулькасом та ідеальним добривом для нього
Експерти назвали найкраще добриво для здоров’я заміокулькаса

З другої половини весни і до осені ваш заміокулькас потребує додаткового догляду. Мінеральні та органічні підкормки стають невід’ємною частиною процесу догляду.

Ви не обов’язково повинні витрачати гроші на дорогі магазинні добрива. Зробіть свою рослину щасливою, використовуючи домашні засоби:

  • Цукрова вода: зробіть розчин з 1 ст. ложки цукру на 1 літр води та поливайте вашу рослину цим екологічно чистим добривом не частіше, ніж один раз на місяць.
  • Дріжджове підживлення: змішайте 11 г сухих дріжджів, 2 ст. ложки цукру та 3 літри води. Залийте ваш заміокулькас цим розчином для справжнього енергетичного заряду.
  • Яєчний порошок: додайте подрібнену яєчну шкаралупу до ґрунту. Ваш заміокулькас отримає додаткове джерело кальцію, необхідного для зміцнення стебла.
Експерти розповіли про правильний догляд за заміокулькасом та ідеальним добривом для нього
Експерти назвали найкраще добриво для здоров’я заміокулькаса
  • Добриво з бананової шкірки: залийте шкірки банана гарячою водою та настоюйте кілька днів. Це добриво ви можете застосовувати один раз на місяць для стимулювання росту.
  • Підживлення з цитрусових: подрібніть 100 грамів шкірки цитрусових, залийте гарячою водою, настоюйте добу. Потім процідіть і додайте у воду для поливу вашого заміокулькасу.

У зимовий період зменште кількість удобрень або припиніть їх використання зовсім. Рослина перебуває у стані спокою, і їй потрібно менше енергії. Але не забувайте про регулярний полив та підтримку комфортного температурного режиму.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини