За тиждень у томатів стебло товстіше мізинця: поливаю розсаду цим відваром. Справжнє “рідке золото”

Сьогодні ми розповімо про універсальне, корисне та натуральне добриво для розсади томатів. Це потужне підживлення ще називають "рідким золотом".

Для здоров’я  та гарного зростання рослин їх необхідно обов’язково підгодовувати. Звісно, можна придбати засіб у спеціалізованому магазині. Та є варіант, як обійтися без “хімії” і витрат, адже головний компонент є на кухні кожного українця.

Для підгодівлі розсади томатів нам знадобиться звичайна картопля середнього розміру. Картопля багата калієм, що відповідає за імунітет рослин, за підтримку водного балансу, за опірність стресовим ситуаціям.

Тобто на момент коли розсаду треба буде пікірувати і пересаджувати – та розсада, яка отримувала калій, буде більш здорова сильна, міцна і потужна.

При нестачі ж калію, розсада росте тонкою та слабкою.

За тиждень у томатів стебло товстіше мізинця: поливаю розсаду цим відваром
За тиждень у томатів стебло товстіше мізинця: поливаю розсаду цим відваром

Отже, для приготування диво-розчину для підживлення розсади нам знадобиться навіть не вся картоплина, а лише її шкірка. Чистимо картоплю та кладемо її в банку. Заливаємо її гарячою водою. Це не повинен бути окріп. Достатньо води, температурою 80 градусів. Тобто окріп треба охолодити протягом хвилин 5-7 для отримання необхідної температури.

Настоюємо наше “рідке золото” протягом двох діб у теплому місці. В результаті ми отримаємо настій, який багатий калієм.

Далі обережно поливаємо розсаду підживлюючим настоєм.

Намагаємося, звичайно, під корінь проливати.

Спробуйте такий варіант добрива, адже готується воно легко та просто і не вимагає ніяких витрат. А результат буде видно зовсім скоро!

Ретельно дбайте за своїми рослинами, щоб отримати багатий врожай. А наш спосіб підживлення вам у цій нелегкій справі допоможе.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини