З будь-якого сорта кріп зійде “щіткою”: всього 1 секрет потужного росту, який працює і з петрушкою

Цей спосіб знають одиниці садівників, а дарма. Адже його використання дає максимальний врожай кропу без зайвих зусиль та часу.

Кріп можна сіяти з початку весни до осені, щоб отримати свіжу зелень.

Для посіву кропу вибирайте добре освітлені місця, ґрунт підходить нейтральний та пухкий. Якщо на садовій ділянці близько розташовані ґрунтові води, то сіяти кріп потрібно на підняту грядку, щоб коріння кропу не замокло і не згнило.

Щоб отримати швидко сходи кропу насіння замочують нерозбавленим 3%-м перекисом водню на 30 хвилин.

Насіння кропу покрите ефірною оболонкою через що воно довго сходить. Замочування насіння в перекисі водню сприяє швидкому проростанню насіння. Зазвичай протягом 7 днів вони проростають.

Після замочування насіння його необхідно промити у воді, просушити і лише після цього приступати до посіву.

 З будь-якого сорта у мене виростають густі пучки кропу
З будь-якого сорта у мене виростають густі пучки кропу

Насіння кропу сіємо не дуже часто в попередньо пролитою водою борозенки. Зверху присипаємо невеликим шаром компосту або будь-якою іншою пухкою землею і зволожуємо.

Обов’язково накривайте місце посіву покривним матеріалом. Таким чином довше зберігається волога і пророслі сіянці почувають себе комфортно.

Також обов’язково потрібно стежити за тим, щоб грунт не пересихав, інакше насіння може не прорости.

Але і не варто занадто сильно заливати грядки, оскільки насіння від цього може згнити.

Грунт весь час має бути помірно вологим. Приблизно на п’ятий-шостий день кріп проростає. Покривний матеріал не прибираємо до тих пір, поки сіянці не зміцніють.

Для вживання у свіжому вигляді кріп зрізають, коли він досягне висоти 15-20 сантиметрів, але найкориснішим вважається молодий кріп заввишки 5-6 сантиметрів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини