Зробіть це і розсада перцю не буде витягуватися, а стане міцною: потужний лайфхак від сусідки-садівниці

Багато городників часто стикаються з проблемою витягування розсади. Якщо це трапилося, то не можна перець залишати поза увагою, інакше він буде рости слабким і хворобливим.

Для того, щоб запобігти витягуванню розсади необхідно перець сіяти в правильні терміни. Оскільки чим раніше ви посієте перець на розсаду – тим більше ризик її витягування.

Також не потрібно сіяти перець занадто густо. Якщо ж ви все ж таки густо посадили, то не забудьте прорідити сходи, інакше вони почнуть витягуватися і притіняти один одного, а також будуть більш схильні до різних хвороб.

Як зробити так, щоб не витягувалася розсада перцю
Як зробити так, щоб не витягувалася розсада перцю

На розвиток розсади дуже впливає температура повітря і освітлення. Для розвитку розсади оптимальна температура вважається в межах +18 +20 градусів.

Після появи сходів розсаду обов’язково потрібно досвічувати цілодобово, щоб вона була міцною і кремезною. Особливо важливо розсаду досвічувати протягом перших 7 днів. Не обов’язково досвічувати розсаду потужними лампами, достатньо буде лампи, потужністю 30- 40 ватт.

Наступне, що потрібно зробити – це вчасно провести пікірування розсади, якщо сходи ростуть в одній ємності.

У фазі двох справжніх листочків обов’язково розсадіть сіянці в окремі горщики. Це дозволить їм почати повноцінно розвиватися. Не рекомендується посилено поливати і підгодовувати розсаду або переливати ґрунт. Все має бути в міру по мірі необхідності.

Якщо розсада вже витягнулася, то виправити це можна пікіруванням. Для цього необхідно при пікіруванні заглибити стебло перцю до рівня трохи нижче сім’ядольних листочків. Поки стебло перців зелене – можна сміливо заглиблювати. Він пустить додаткові корінці і стане міцнішим. Також після пікірування необхідно добре полити рослину та поставити в світле прохолодне місце.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини