Вже зараз готую озимий часник до висаджування: врожай збільшується на 70% за рахунок ранньої посадки

Наші прості та перевірені рекомендації доволять не пропасти часнику, який у вас "залявався" до весни. Втім, все ж краще садити його під зиму.

Найчастіше озимий часник городники висаджують під зиму. Але що станеться, якщо висадити такий часник навесні? Основна проблема, з якою можна стикнутися кожен городник-садівник – це те, що на момент збирання врожаю часнику зубчики будуть невеличкими. В такому випадку рекомендується збір врожає перенести на 2-3 тижні.

Озимий часник
Озимий часник

Якщо в піддоні холодильника чи у погребі ви знайшли навесні кілька головок часнику, що проріс, то втрачати немає чого, і садити потрібно. Оскільки, в Україні в цьому році була досить тепла зима, то багато городників вже потроху починають висаджувати часник.

Найкращий час для висадки озимого часнику у весняний період – з кінця березня по кінець квітня.

Як висаджувати часник?

Зробіть борозенки глибокі ( не менше 10 см). Далі засипаємо перегноєм. Наступний крок – суміш, що складається з попелю, калімагнезії і суперфосфатів. Все змішуємо і посипаємо. Висаджуємо часник. Далі знову йде шар перегною. Загортаємо та накриваємо плівкою (агроволокном). Також можна використовувати замість цього товстий шар листя.

Найкраще висаджувати на ділянці навесні не озимий, а ярий часник. Важливо, щоб земля прогрілась до стабільних 5-7 градусів тепла. Це позитивно вплине на формування корінців і стеблин рослини.

Ідеально, щоб в місці, де ви плануєте саджати часник, до цього росли огірки, капуста або ж кабачки.

Не забувайте, що краще все висаджувати вчасно. Тому озимий часник найкраще висаджувати пізньої осені, а от ярий прекрасно росте у весняний період.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини