Як боротися з мохом та лишайником на деревах: єдиний правильний метод усунення рослин-паразитів на ділянці

Мох та лишайник часто зʼявляються на наших ділянках. Чим ця парочка рослин-паразитів небезпечна та як її усунути — дізнайтеся у новому матеріалі.

Мох та лишайник можуть внести непорядок в ваш сад, не лише порушуючи його естетику, але й ставлячи під загрозу здоров’я дерев. На щастя, існує ефективний та безпечний метод боротьби з цими рослин-паразитами.

Механічне видалення та заходи профілактики

Експерти назвали дієвий метод боротьби з мохом та лишайником

На першому етапі використовуйте дерев’яний шкребок чи капронові щітки для тщательного механічного видалення моху та лишайника з дерев’яних стовбурів та гілок. Це не лише поліпшить зовнішній вигляд рослин, але й забезпечить їм довге здоров’я. Справа в тому, що чужорідні нарости можуть накопичувати вологу, розтріскувати кору. Як результат — загибель дерева.

Застосування розчину залізного купоросу

Експерти назвали дієвий метод боротьби з мохом та лишайником

Після того, як ви зчистите рослини, зробіть оптимальний розчин залізного купоросу для обприскування оброблених ділянок. Фруктові дерева, такі як яблуні та груші, вимагають 4%-5% розчину (400 або 500 г на 10 л води), тоді як черешні, вишні, сливи та абрикоси, будуть достатньо захищені і 3% розчином (300 г на 10 л води). Якщо деякі гілочки довелося видалити, то обробіть їх товченим активованим вугіллям.

Памʼятайте лишайники не тільки надто сильно впливають на естетику, але і можуть стати реальною загрозою для здоров’я дерев. Їхні корені можуть проникати в деревину, знищуючи її структуру та лишаючи життєвої сили. Поширення рослин-паразитів також може викликати гниль та інші захворювання, негативно впливаючи на здоров’я саду. Таким чином, ретельне видалення та профілактичні заходи – ключові для забезпечення довговічності та здоров’я ваших дерев.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини