Як виростити розсаду петунії в домашніх умовах просто та легко: поради тітки Соні спрацювали на всі 100%

Петунії - чудові квіти, які вражають різноманіттям форм і забарвлень, а за тривалістю і пишністю цвітіння рівних їм практично немає. Та щоб успішно виростити розсаду потрібно зробити правильні кроки.

Починаємо з покупки насіння. Якщо ви плануєте висаджувати петунію у відкритий грунт, то вибирайте кущові сорти. Для вирощування квітів у підвісних кашпо або у вазонах краще підходять ампельні сорти насіння.

Продаються вони як у звичайних пакетиках розсипом, так і формі драже.

Дражоване насіння сіяти простіше, але при нестачі вологи оболонка може не розчинитися і насіння не проросте.

Посів петунії проводять поверхово, грунтом зверху насіння не присипають.

Перед посівом грунт зволожуємо. Садити петунію на розсаду найкраще в пластикові контейнери з кришками, виходять маленькі теплички.

Їх легко відкривати для провітрювання. Насіння дуже дрібне і для того, щоб рівно розподілити його по поверхні зручно використовувати зубочистки.

Просто змочіть кінчик зубочистки у воді, акуратно підчепіть ним насіння, піднесіть до місця посадки і обережно струсіть сухою зубочисткою насіння в грунт.

Після того, як сіянці розподілені по поверхні – ще раз збризкуємо їх водою з обприскувача і накриваємо кришкою контейнер та ставимо в тепле добре освітлене місце.

Періодично провітрюємо посіви і стежимо, щоб ґрунт не пересихав.

Сходи повинні з’явитися через тиждень.

Після появи сходів поступово привчаємо їх до відкритого повітря. Спочатку трохи зрушуємо кришки контейнерів, потім трохи більше, а через два-три дні прибираємо повністю.

Довжина світлового дня для наших сіянців повинна становити 16 годин, тому досвічуємо рослину за допомогою фітолампи.

Температура в цей період повинна бути 25 градусів. Не даємо ґрунту пересихати, полив проводимо прикореневий. Зручно це робити за допомогою медичної груші.

Як виростити розсаду петунії в домашніх умовах
Як виростити розсаду петунії в домашніх умовах

Приблизно через 3-4 тижні після посіву, коли на сіянцях з’явиться по 3-4 справжніх листочка, їх потрібно пікірувати, тобто розсадити по окремих ємностях.

Коренева система петунії дуже потужна і розростається на всі боки, тому, щоб до висадки на постійне місце не довелося пікірувати розсаду кілька разів, візьміть відразу більшу ємність.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини