Як виростити авокадо з кісточки навчила економна свекруха: не гниє і проростає тепер завжди. Простий спосіб

У багатьох господинь, які хочуть проростити авокадо з кісточки виникають проблеми. Та знаючи деякі хитрощі - це буде легко та в задоволення.

Почати потрібно з покупки відповідного плоду. Вибирати потрібно стиглий авокадо. Він повинен бути темно-зеленого кольору, і при натисканні продавлюватися під пальцем без особливих зусиль.

Не впадайте у відчай, якщо в магазині не виявилося достатньо стиглого плоду.

Просто покладіть недозрілий фрукт на два-три дні бажано поряд з бананами або яблуками.

Так він дозріє швидше. Тепер потрібно витягнути кісточку. Для цього гострим ножем акуратно розрізаємо авокадо на 2 половинки, дістаємо кісточку і промиваємо її теплою водою.

Як виростити авокадо з кісточки
Як виростити авокадо з кісточки

Перед посадкою насіння потрібно проростити. Для цього шилом або товстою голкою зробимо в кісточці 3-4 отвори. Вставляємо сірники або зубочистки. У невелику ємність наливаємо відстояну воду кімнатної температури.

Тупий кінець кісточки опускаємо у воду так, щоб сірники або зубочистки спиралися на краї ємності, і не давали кісточці втопитися у воді.

Воду потрібно підтримувати на одному рівні і міняти її раз в 2-3 дні, але обережно, щоб місця проколів не намокали.

Ємність з насінням авокадо ставимо в тепле та світле місце. Відмінно для цього підійде підвіконня. Корінь з’явиться орієнтовно через півтора-два тижні, але може і трішки пізніше.

Після того, як молодий корінь досягне 3-4 сантиметри в довжину потрібно витягти зубочистки з кісточки, і посадити її в землю.

Для посадки підійде звичайний квітковий горщик або будь-яка пластикова ємність глибиною 10-15 сантиметрів.

Головне, щоб на дні були дренажні отвори. На дно горщика поміщаємо дренажний шар з керамзиту або щебеню. Глибина шару 2 см.

Додаємо не кислий грунт, робимо невелике заглиблення і акуратно поміщаємо кісточку в землю. Помірно поливаємо, намагаючись не перезволожувати, щоб кісточка не покрилася пліснявою.

Ставимо наш саджанець в добре освітлене і тепле місце. Температура для вирощування 20-25 градусів.

Щоб саджанець добре розвивався потрібно правильно за ним доглядати: регулярно поливати (в теплу пору року раз на 3-4 дні, взимку трохи рідше) не давайте ґрунту пересихати, але і не заливайте.

Регулярно обприскуємо із пульверизатора. В перший рік життя авокадо буде стрімко рости вгору, потім зростання сповільниться.

Для того, щоб сформувати крону, прищипніть верхівку саджанця, коли на ньому з’явиться більше 8 листочків.

Надалі прищипувати авокадо потрібно, коли помітите, що вазон сильно витягнувся.

Підгодовуйте рослину в теплу пору року раз на два-три місяці добривами для кімнатних рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини