Посадіть ці невибагливі однорічні квіти-самосіви лише раз, і кожен рік насолоджуйтесь яскравим садом

Головний недолік однорічних квітів - це те, що кожного року потрібно знову садити розсаду або сіяти їх у відкритий грунт.

Але є види однорічників, які чудово розмножуються самосівом, тобто посадивши їх один раз далі вони це робитимуть самі.

Представляємо вашій увазі кілька однорічних квітів, які вимагають мінімального догляду.

Календула

Ця гарна рослина з жовто-жовтогарячими квітами буде радувати вас з літа до глибокої осені. Календула дуже невибаглива, а її насіння відмінно переносять зиму і навесні дружно сходять без участі садівника. Щоб продовжити цвітіння періодично прищипуйте верхівки квітки.

 Посадіть ці невибагливі однорічні квіти-самосіви
Посадіть ці невибагливі однорічні квіти-самосіви

Ешольція

Цю квітку найчастіше можна побачити на дачах садівників. Вона невибаглива і буде рости практично на будь-якому ґрунті. Саме тому вона дуже популярна.

 Посадіть ці невибагливі однорічні квіти-самосіви
Посадіть ці невибагливі однорічні квіти-самосіви

Ротики

Ця неймовірна красива квітка різноманітного забарвлення тішитиме око з початку літа і до самої осені. В довжину рослина може досягати 60-100 см.

Ротики
Ротики

Лаватера

Висота рослини може досягати 120 см, а діаметр квіток 6-10 см. Потужні високі кущі рясно усипані великими квітами, які чудово виглядають на задньому плані квітника або вздовж парканів. Цвітіння лаватери триває з середини літа і до заморозків.

Лаватера
Лаватера

Незабудка

Ця фантастичної краси квітка вільно розмножується самосівом і абсолютно не вибаглива до ґрунту. Вона спокійно переносить, як низькі, так і високі температури.

Незабудка 
Незабудка

Космея

Рослина за формою нагадує ромашку, але має у своєму арсеналі багато забарвлень. Квітки у космеї великі і досягають 12 см у діаметрі. Кущ рослини високий і гіллястий. Цвітіння починається в червні і продовжується аж до заморозків.

Тож обирайте будь-який варіант і не помилитесь, адже не потрібно щороку висаджувати квіти, щоб отримати сад, якому заздритимуть всі сусідки і навіть свекруха.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини