25 років готую, а часникодавилкою користувалася неправильно: нові хитрощі з нею. У свекрухи щелепа відвисла

Не всі господині знають про повну функціональність такого простого інструменту, як прес для часнику. Адже він допомагає виконувати ще деякі дії.

Прес для часнику чи, як часто його називають господині, часникодавилка, здавалося б має лише одну функцію, а саме чистити часник. Для цього найчастіше господині очищають часник від шкірки та видавлюють його через прес.

Та насправді в цього простому та звичному побутовому приладі є декілька функцій, про які не знають багато українок.

По-перше, часник перед видавлюванням не обов”язково очищати. Можете перевірити це самостійно. Покладість зубчики зі шкіркою в прес і побачите, що паста вичавиться, а лушпиння залишиться всередині часникодавилки.

Ці викрутаси з часникодавкою знають лише обрані господині
Ці викрутаси з часникодавкою знають лише обрані господині

Зазначимо, що цей варіант спрацює лише у випадку, якщо ваш прес якісний, а не дешевий виріб з Китаю.
Другою “прихованою” функцією пресу для часнику є те, що він має спеціальні зубчики, які допоможуть з легкістю розколоти горіх. Тобто цей пристрій можна також використовувати в якості ручного преса. Можна розколти як фундук, так і, наприклад, волоськи горіх.

Третя “суперздібність” часникодавилки зекономить вам немало часу, адже завдякий ній можна видавлювати кісточки з вишні, що в літній сезон стане просто знахідкою для кожної господині.

Придивіться уважніше: на кінцях ручок преса має бути колечко з одного боку та виступ з іншого. Саме ними можна дуже швидко та легко відокремити кісточки від м’якоті.

Втім, останній пункт більше стосується часникодавилок старого зразка. В нових пристроях спеціальний отвір для вишень може бути відсутній.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини