Дачники, не панікуйте і не робіть зі слимаків монстрів! З ними легко можна боротися: незаморочливий спосіб

На дачних ділянках з настанням тепла виникає проблема у вигляді надокучливих слимаків, які псують врожай. З ними насправді не все так складно, як може здатися, але не так вже й просто.

Непереможність слимаків – це, скоріше, маркетинговий хід агрономів, які заробляють з продажу отрутохімікатів для полів. Та слимаки – не монстри. Ці сухопутні молюски все своє життя проводять у боротьбі. Їм і на сонечко не можна, і в калюжу не можна, їм би в тінь, і тихо жувати рослинний опад та зрідка траву. Хто не знає, але слимаки теж роблять чудові добрива, вони дуже ласі на те, що стало псуватися. По суті, це такі живі прибиральники всього, що забродило і згнило. Впали дозрілі сливи, почали бродити – їх слимаки махом з’їдять, при цьому придушивши ще й хвороби. Їх слиз має таку властивість.

Слимаки повилітають як ошпарені: як вивести шкідників з дачної ділянки
Слимаки повилітають як ошпарені: як вивести шкідників з дачної ділянки

Його склад схожий на той, який використовують у дуже дорогій косметиці, для лікування та відновлення шкіри. І так, слимаків у деяких країнах культивують спеціально. Та що ж робити, якщо вони вам надокучають? Адже ці шкідники зовсім невибагливі – вони охоче поїдають як полуницю, так і огірки з кабачками.

Ви здивуєтеся, але найпростіші та дуже ефективні способи стали забуватися. Ще з давніх-давен відомо, що слимаки повзуть на запах пива.

Як вивести слимаків пивом

Для боротьби зі шкідниками знадобляться:

  • пластикові пляшки або стаканчики;
  • лопатка;
  • пиво (бажано темне).

Обріжте пластикові пляшки на половину та вкопайте їх у землю по краї. Чим більше на вашій ділянці слимаків, тим глибшою має бути пастка. Увечері налийте в пляшку пива на 3-4 пальці, а на ранок, як правило, у вас будуть повні пляшки слимаків. Шкідники приповзають і залишаються у такому саморобному “барі”.

Слимаки повилітають як ошпарені: як вивести шкідників з дачної ділянки
Слимаки повилітають як ошпарені: як вивести шкідників з дачної ділянки

З ними вже розправитися не складе труднощів, що полегшує боротьбу зі слимаками в десятки разів. Метод працює безвідмовно, спробуйте.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини