Так колись робила моя бабуся, а тепер і я, хоча звучить дивно: ось навіщо змішую дріжджі та пральний порошок

Для багатьох господинь прання – неприємна рутина, але обов'язкова, без неї не обійтися. А щоб полегшити собі життя та зекономити на покупці пральних засобів, спробуйте метод наших бабусь.

Зараз все коштує досить дорого, не виключення і побутова хімія, яка швидко закінчується. До того ж, не всі переносять виражений запах прального порошку. Але вихід є. “Добрі новини” знають рецепт бюджетного та ефективного засобу для прання на основі простих кухонних інгредієнтів.

Порошок із магазину зазвичай призначений для певного типу одягу. В результаті ми купуємо відразу кілька пачок і додатково йдемо за кондиціонером для білизни, щоб освіжити речі. При цьому на кухні у кожної господині є універсальні компоненти, які підходять для будь-якого матеріалу.

Відбілюю речі, як це робила моя бабуся: беру дріжджі і пральний порошок
Відбілюю речі, як це робила моя бабуся: беру дріжджі і пральний порошок

Як відбілити білі речі порошком з дріжджами

Пропонуємо дуже несподіваний спосіб, за допомогою якого можна відбілити білі речі. Цей спосіб чудово прибирає жовтизну та сірість. І як не дивно, основний компонент – не миючий засіб, а популярний в кулінарії інгредієнт. Це сухі дріжджі.

Для прання візьміть пакетик сухих дріжджів вагою 11 грамів і разом з стандартною порцією прального порошку додайте його у контейнер пральної машини. Виставляйте програму прання при температурі 40 градусів, не вище. Порошок можна брати будь-який. Для тесту візьміть рушник, який колись був білим, але посірів.

Відбілюю речі, як це робила моя бабуся: беру дріжджі і пральний порошок
Відбілюю речі, як це робила моя бабуся: беру дріжджі і пральний порошок

Ви побачите, що тканина стане набагато світлішою, зникнуть тіні від жовтизни і сірості. Такий спосіб прання можна використовувати не лише з рушниками, а й з іншими білими речами. Вони виглядатимуть новішими, свіжішими.

Також зверніть увагу на харчову соду і сіль, які гарно показують себе у пранні. Харчова сода легко видаляє плями та неприємні запахи, а також пом’якшує воду і одяг. Сіль для приготування домашнього порошку потрібна велика, не екстра. У поєднанні з водою вона створює рідину, яка захищає тканину від вицвітання. А лише кілька крапель ефірної олії нададуть речам ваш улюблений аромат.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини