Посадіть ці кучеряві рослини для озеленення альтанки: додадуть краси і створять приємну тінь для відпочинку

Кожному любителю садово-городніх робіт необхідно місце, де можна відпочити після славного робочого дня. Які рослини прикрасять ділянку біля альтанки читайте далі.

Чудовим літнім місцем відпочинку буде альтанка і щоб прикрасити її, а також захистити від палючого сонця, потрібно посадити кучеряві рослини, які додадуть краси і створять приємну тінь.

Представляємо вашій увазі невелику добірку кучерявих рослин для озеленення альтанки.

Зовсім не вибагливий дівочий виноград чудово прикрасить вашу альтанку і створить прохолоду. В перший рік розвитку, звичайно, краще регулярно поливати його, зате потім він практично не вимагає догляду.

Дівочий виноград однаково добре росте, як в тіні, так і на сонці. Він чудово себе почуває без укриття навіть у найсуворіші зими і невибагливий до грунту.

Дівочий виноград
Дівочий виноград

Єдине, що вам доведеться робити, це видаляти зайві батоги, які розростаються за межі альтанки.

Восени його зелене листя “перевдягається” в пурпурне вбрання, розведене гронами невеликих синіх то чорних ягідок, що виглядає дуже ефектно.

Завдяки виведенню сортів чудовою прикрасою вашого літнього місця відпочинку стане субтропічна гліцинія або вістерія.

Вістерія
Вістерія

Можна сміливо саджати прекрасні кучеряві рослини з ніжними блакитно-фіолетовими квітками з весни до кінця літа. А для досягнення рясного цвітіння необхідно один раз на тиждень проводити підгодівлі, чергуючи мінеральні добрива з органічними.

Відмінним варіантом вертикального озеленення стане така потужна ліана, як горець. Потрібно саджати його на сонячних ділянках.

Горець
Горець

Дуже гарною прикрасою для альтанки також стане жимолість. Влітку вона посипана трубчастими квітами, які перетворюються на не менш прекрасні червоні ягоди.

Рослина ця досить вибаглива, але заради екзотичного оформлення літнього місця відпочинку, можна і постаратися.

Жимолість потрібно регулярно поливати і проводити підживлення з переважанням калію і азоту, а також проводити весняну обрізку гілок.

Жимолість
Жимолість

Зате вона віддячить вам не тільки красивим цвітінням, але і ніжним свіжим запахом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини