Не пропустіть чистий четвер і приготуйте четвергову сіль, яку можна готувати лише 1 раз на рік: рецепт

Приготування четвергової солі — прекрасна традиція, яку несправедливо забули свого часу на роки. Розповідаємо, що це за диво-засіб та як його приготувати.

Чистий Четвер, час таємничого обряду, часу, коли земля здіймається до нового життя, а серця сповнені надією та вірою. Середина Страсного тижня, коли звільняємося від навантажень, відкидаємо зле, і готуємося прийняти добро. У цей день відіграється один з найбільш витончених ритуалів — приготування Четвергової солі. За радянських часів, коли українські традиції нещадно нищилися, цей обряд ледь не пішов у забуття, але зараз все людей ним цікавиться.

Ця традиція відома з давніх-давен. Відкривши двері минулого, ми занурюємося у світ старовини, де сіль не лише додавалася у їжу для смаку, але й була об’єктом магії та лікування.

Відбір і підготовка

Езотерик розповів, як і навіщо готувати четвергову сіль на чистий четвер

Секрет Четвергової солі полягає не лише у її смакових якостях, але й у магічних властивостях, які вона отримує в процесі створення. Відберіть кам’яну сіль великої фракції. Додайте до неї невелику кількість квасу або житнього м’якуша, що активує хімічні реакції та додасть унікальний смак та аромат.

Після змішування складників трохи підсушіть все та поставте у духовку на 3-4 години, саме це надасть солі її традиційний чорний колір та особливий смак.

Магічні ритуали

Увесь процес приготування Четвергової солі має бути обдуманим та виконаним з великою увагою. Дозвольте своїй уяві зануритися у світ стародавніх обрядів, і не забудьте додати до вашого витвору трохи чарівництва.

Читаючи молитви або мантри під час процесу приготування, ви надаєте продукту додаткову енергію, що зробить її ще потужнішою в аспекті лікувальних та захисних властивостей.

Оберіг і лікувальні властивості

Езотерик розповів, як і навіщо готувати четвергову сіль на чистий четвер

Четвергова сіль також є вашим захисником та лікарем. Покладіть її на ваш стіл, використовуйте, як оберіг у вашому будинку, або додайте до ванни, щоб надати вашому тілу силу та енергію. Традиційно українці сипали її на великодні яйця, а дівчата додавали у воду для вмивання, аби довше лишатися молодими та красивими.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини