З цією дешевою аптечною підкормкою розсаду не впізнати: полийте і через два дні не повірите власним очам

Щоб виростити потужну розсаду томатів потрібно дотримуватись певних правил. А використовуючи правильне підживлення - багатий врожай буде забезпечено.

Отже, сьогодні розповімо про правила, які допоможуть розсаді  вирости потужною та міцною.

Перше правило – це освітлення. Якщо не буде достатнього освітлення, у вас будь-яка розсада витягнеться і буде тонкою. По-друге, дуже важливим є правильний полив. Поливайте розсаду в міру висихання ґрунту. Рекомендується проводити нижній полив, щоб уникнути появи чорної ніжки та загнивання стовбура.

Наступний пункт – правильний температурний режим.

Намагайтеся тримати розсаду за температури +18 + 20°.

Якщо у вас у квартирі тепло чи жарко – обов’язково частіше провітрюйте приміщення.

Якщо розсада у вас росте квола, слабка і тонка, використовуйте підживлення, яке повністю працює від усіх шкідників, допомагає підняти імунітет у рослини і робить ствол міцним.

Нам знадобиться йод (всього дві крапельки). Якщо у вас немає піпетки, можна взяти ватну паличку. Ці дві крапельки йоду потрібно трохи віджати під краями і розбавити у воді.

Важливо не передозувати йод, тому що він може спалити кореневу систему. Використовуємо краплі йоду на літр теплої води. Додаємо туди ж чайну ложку меду.

Ефективна підкормка для розсади
Ефективна підкормка для розсади

Поливати таким добривом можна один раз на тиждень або один раз на два тижні. Це залежить від стану рослин.

Друге підживлення теж робоче, і можна його чергувати з першим. Беремо 1 л води і додаємо 2 мл нашатирного спирту та 2 краплі йоду.

Йод сприяє гарному засвоєнню аміаку азоту клітинами рослин. Саме йод допомагає розподіляти його рівномірно по рослині і воно буде рівномірно рости, тому йод з аміаком, як правило, змішують разом для кращого ефекту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини