Все життя чистила “лимонкою” чайник, виявляється треба було – дерево: якби тільки знала цей лайфхак раніше

Лимонна кислота – продукт, який є на кожній кухні. За його допомогою часто очищують чайники, втім набагато ефективнішим цей засіб є для очищення дерев'яного посуду.

Серед досвідчених господинь найпопулярнішим домашнім засобом для очищення є лимонна кислота. За її допомогою можна легко позбутись від накипу на різному посуді та слідів жиру. Втім, запевняють експерти, ви можете легко очистити дерев’яний посуд, скориставшись простим у приготуванні розчином на основі лимонної кислоти. Для цього вам потрібно всього лише змішати декілька компонентів і спостерігати за дивом.

Як очистити дерев’яний посуд

Способів використання лимонної кислоти вдома – нереальна кількість. Втім, багато господинь все ще ставлять собі й іншим питання про те, як очистити дерев’яний посуд. Такі атрибути будь-якої кухні і дійсно важко відмити від запахів їжі та зайвого жиру. Річ у тім, що матеріал, дерево, дуже легко та швидко вбирає у себе всі аромати – навіть якщо ви просто перемішали їжу.

Експерти розповіли про те, як за допомогою лимонної кислоти можна очистити дерев'яний посуд
Експерти розповіли про те, як за допомогою лимонної кислоти можна очистити дерев’яний посуд

Звісно, ви можете використовувати магазинні засоби на основі хімічних елементів. Проте, як і будь-які запахи їжі, дерево так само добре вбирає у себе хімічні засоби для прибирання, а тому господині відмовляються від такої практики. Для того, аби ефективно та безпечно для свого здоров’я очистити поверхню дерев’яного посуду, ви можете скористатись розчином лимонної кислоти.

Експерти розповіли про те, як за допомогою лимонної кислоти можна очистити дерев'яний посуд
Експерти розповіли про те, як за допомогою лимонної кислоти можна очистити дерев’яний посуд

Вам потрібно приготувати концентрований розчин лимонної кислоти, а після цього, не даючи йому охолонути, занурити туди дерев’яні ложки забрудненою стороною. Залиште їх на 15-20 хвилин, після чого помийте з використанням звичайного мийного засобу. Під час очищення дерев’яного посуду використовуйте рукавички, аби не пошкодити шкіру на руках.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини