Під час миття вікон завжди користуюся цим лайфхаком: завдяки цій хитрощі вікна чистенькі та без розводів

Миття вікон – справа не з легких, але знаючи кілька маленьких хитрощів можна зробити цей процес значно простішим для виконання навіть тим, хто вперше миє вікна.

Під час прибирання завжди хочеться, щоб вдома панувала ідеальна чистота, але не кожна господиня вміє правильно мити вікна. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, чому на вікнах лишаються розводи і як можна уникнути цієї проблеми.

На вікнах після миття можуть залишатися розводи з різних причин. Якщо ви використовуєте занадто багато миючого засобу або не ретельно промиваєте його після миття, це може залишити розводи на склі. Використовуйте правильну кількість миючого засобу і добре промивайте вікно чистою водою після миття. Деякі мийні засоби можуть залишати жирні залишки, які утворюють розводи після висихання.

Як правильно мити вікна, щоб не залишалось розводів
Як правильно мити вікна, щоб не залишалось розводів

Використовуйте спеціальні мийні засоби для вікон або зробіть власний розчин, змішавши теплу воду зі знебарвленою оцтовою кислотою або рідким милом. Уникайте використання засобів, що залишають жир, наприклад, звичайного миючого засобу для посуду. Мікрофіброві серветки або газета допоможуть уникнути залишків і розводів на склі. Вони добре вбирають воду і не залишають волокон на поверхні.

Працюйте над миттям вікон у тіні або в хмарний день. Яскраве сонячне світло може призвести до швидкого висихання миючого розчину, що може залишити розводи. Почніть мити вікно зверху вниз. Це дозволить уникнути стікання бруду зверху вниз, що може залишити розводи на склі. Після нанесення миючого розчину і витирання вікон, використайте суху частину мікрофібрової серветки або чисту газету, щоб протерти скло і усунути залишки води. Перевірте вікно під різним кутом світла, щоб переконатися, що немає залишків або розводів. Якщо вони все ще присутні, повторіть процес миття та протирання.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини