Ніколи не викидаю подаровані троянди, а вкорінюю цим простим копічаним методом: приживаються навіть чахлики

Якщо вам подарували букет прекрасних троянд і вам би хотілося мати такі на своїй садовій ділянці, то маємо гарні новини! Існує декілька методів, які допоможуть покупним квітам прижитися.

Отже, вам не знадобиться жодних дорогих добрив чи укорінювачів. Сьогодні ви дізнаєтесь два неймовірно простих способа укорінення троянд, для яких не знадобиться витрачати кошти з сімейного бюджету.

Для першого способу єдине, що нам знадобиться, це картопля. Саме в ній ми й будемо вкорінювати нашу троянду з букета.

Вибираємо міцну картоплину середніх розмірів, добре миємо і поміщаємо в слабкий розчин марганцівки хвилин на 30-40.

Потім картоплю підсушуємо і проробляємо в ній наскрізний отвір по діаметру живця троянди. У пророблений отвір поміщаємо саджанець і закопуємо картоплю в горщик із землею. Зверху накриваємо обрізаною пластиковою пляшкою, щоб вийшов імпровізований парничок.

Один раз день провітрюємо наш саджанець. Після того, як з’являться нові бруньки і коріння, можна пересадити його у відкритий грунт.

Картоплину при цьому можна розламати, а можна залишити в якості добрива.

Як вкоренити троянди з магазинного букета
Як вкоренити троянди з магазинного букета

Ще один цікавий спосіб укоренення в пакеті.

Для цього пакет на одну третину наповнюємо ґрунтом. Косий зріз черешка змочуємо будь-яким стимулятором росту і поміщаємо в ґрунт.

Об’єм пакета, що залишився, заповнюємо повітрям і зав’язуємо зверху.

Пакети з саджанцями підвішуємо на сонячній стороні квартири. Приблизно через два тижні з’являться перші паростки, а через два місяці троянда буде готова до висадки в землю.

Як бачите вкоренити троянду з букета цілком реально. А якщо ви це робитимете з любов’ю, то успіх вам гарантований. Обов’язково спробуйте ці прості методи та насолоджуйтесь прекрасним садом троянд на вашій садовій ділянці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини