Не очікувала, що цибуля на підвіконні дасть такий врожай: посадила за цими порадами і отримала запас на рік

Посадка цибулі на підвіконні - це чудовий спосіб насолоджуватися свіжими зеленими листочками та ароматними головками цієї корисної овочі протягом усього року.

Навіть без саду чи відкритого ґрунту ви можете насолодитися простим та приємним процесом вирощування цибулі на підвіконні. Цей короткий посібник допоможе вам у цій справі.

Вибір сорту цибулі

Для підвіконня підходять компактні сорти: зелена цибуля, шніт-цибуля. Ці сорти не потребують багато місця і легко ростуть.

Підготовка контейнера та ґрунту

Виберіть глибокий контейнер з дренажними отворами. На дно насипте дренажний шар (камінці, гравій). Додайте добре дренований, легкий, родючий ґрунт з хорошою вентиляцією.

Посадка цибулі

Розділіть цибулю на зубчики (якщо використовуєте звичайну) або використовуйте молоді розсаду. Заглибте зубчики на 2-3 см у вологий ґрунт, залишаючи кінчик зверху.

Догляд за рослинами

Забезпечте яскраве освітлення та помірно теплу температуру. Регулярно поливайте, уникаючи перезволоження. Вносьте комплексне добриво для овочів раз на місяць після проростання.

Експерти назвали головні правила, які допоможуть виростити соковиту та смачну зелену цибулю вдома
Експерти назвали головні правила, які допоможуть виростити соковиту та смачну зелену цибулю вдома

Збір урожаю

Збирайте цибулю, коли листя стає зеленим і довгим, а головки досягають потрібного розміру. Відкушуйте потрібну кількість зеленої маси, залишаючи коріння.

Переваги вирощування цибулі на підвіконні:

  • Доступність свіжої зелені протягом року.
  • Простота догляду.
  • Збагачення кулінарних страв свіжими трав’яними нотками.

Порада

Для стимуляції росту перед посадкою замочіть зубчики цибулі у теплій воді на 12 годин.

Завдяки цій інструкції та трохи уваги ви зможете вирощувати свіжу зелену цибулю на підвіконні, насолоджуючись її смаком та користю протягом року.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини