Як миттєво очистити картоплю без овочечистки та іншого: з цим методом приберете всю шкірку за 3 хвилини

Очищення картоплі — один з незручних та брудних процесів на кухні. Хто ж не мріяв на це мінімум часу? Розповідаємо, як полегшити собі задачу за допомогою простого лайфхаку.

Вам коли-небудь доводилося возитися з важким завданням очищення картоплі перед приготуванням страви? Авжеж так! Звичайно, перше, що приходить на думку – це взяти овочечистку і почати здирати кожуру, але є простіший і швидший спосіб впоратися з цим, і ось — лайфхак з фольгою.

Так, так! Саме вона допоможе скоротити час на підготовку коренеплоду до варіння чи смаження.

Як це працює?

Експерти назвали найкращий сорт картоплі для вирощування у відкритому ґрунті, який дає багато врожаю
Лайфхак від експертів: як за допомогою фольги очистити картоплю миттєво

Візьміть аркуш фольги і скатайте його в кульку. Під час скручування фольги намагайтеся зробити кульку шершавою. Чим більш неохайно ви будете це робити — тим краще.

Почніть прошкрябувати картоплю за допомогою цієї кульки з фольги. Шершава поверхня допоможе легко знімати кожуру.

Цей метод особливо ефективний з молодою картоплею, оскільки її оболонка ще не така товста і добре відділяється від м’якушу. Проте, він також підходить для старої картоплі, якщо ви хочете приготувати її “у мундирі” – в цьому випадку вам просто знадобиться більше часу на чищення.

Поради садівника: як отримати якісний врожай картоплі без підголівлі
Лайфхак від експертів: як за допомогою фольги очистити картоплю миттєво

До речі, якщо у вас є металева губка-шкрябалка, вона також відмінно підійде для чистки коренеплоду. Таким чином можна знімати кожуру не лише з бульби, а й з моркви, буряку. Легкість процесу вас дійсно здивує, адже ви зекономите час та вам не доведеться довго стояти з ножем чи овочечисткою над городиною. Крім цього, чистити овочі фольгою можна довірити навіть дитині, адже 100 відсотків — малюк не пораниться.

Завдяки цьому простому лайфхаку приготування картоплі стане швидшим і простішим процесом, дозволяючи вам швидше перейти до створення смачних страв з цим корисним овочем.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини