Чи потрібно залишати “пеньки” після видалення гілок заміокулькаса: помилки при догляді за цією рослиною

Ви обрізали заміокулькас і від гілочок лишилися так звані пеньки. Що робити з ними? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас інформацію.

Багато квітникарів, можливо, ніколи не замислювалися над питанням видалення пеньків у заміокулькаса. Проте, це може бути вирішальним кроком для забезпечення здоров’я цій екзотичній рослині. Чому видалення залишків гілочок є так важливим?

Потенційна загроза

Як швидше за все розмножити заміокулькас: поради експертів
Квітникар пояснив, чи можна лишати пеньки заміокулькаса у горщику

Хоча заміокулькаси можуть виглядати стійкими та не схильними до проблем, пеньки можуть стати серйозною загрозою для їхнього здоров’я. Те, що залишається після обрізання гілок або після пересадки, можуть стати місцем для розвитку гнилі. Це може призвести до серйозних проблем, включаючи загибель рослини.

Процес видалення пеньків

Експерти розповіли про правильний догляд за заміокулькасом та ідеальним добривом для нього
Квітникар пояснив, чи можна лишати пеньки заміокулькаса у горщику

Видалення пеньків у заміокулькаса – це простий, але важливий процес, який може зберегти вашу рослину від небажаних ускладнень. Ось кілька кроків, які слід дотримуватися:

  • Почніть з відгрібання ґрунту навколо коренів, щоб оголити місце, де ростуть пеньки.
  • За допомогою гострого ножа, який був продезінфікований спиртом, обережно зріжте пеньки якомога ближче до кореня. Це допоможе запобігти подальшому розвитку гнилі.
  • Після видалення пеньків можна присипати ранки активованим вугіллям. Це допоможе уникнути можливого зараження та сприяє швидкому загоєнню квітки.

Пересадка — ідеальний час для видалення пеньків

Якщо ви плануєте пересадити свій заміокулькас, це ідеальний час для видалення пеньків. Під час пересадки ви можете обрізати будь-які залишки що ви помітили, та здійснити додаткові заходи для попередження гниття. Головне під час видалення не пошкодити кореневу систему та після пересадки гарно притоптати землю у горщику.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини