Як прибрати пеньок з ділянки за 1 годину: не треба нічого мазати та викорчовувати. Знавці роблять це так

Пеньок на городі часто стає проблемою. Головне, як його прибрати, аби не довелося тягти техніку для викорчовування? Редакція "Добрі новини" знає один дієвий метод.

Пеньки на ділянці — це не лише естетична проблема, вони також можуть становити серйозну загрозу для вашого саду чи городу. Ці непривабливі залишки дерев можуть приховувати у собі різноманітні небезпеки, включаючи шкідливі наслідки для ґрунту та рослинності. Тому, щоб уникнути біди у майбутньому, важливо ефективно та оперативно позбутися від корчів. Одним з найшвидших методів цього є їх спалення.

Шкідливі наслідки пеньків на ділянці

Пеньки можуть приваблювати птахів та гризунів, які своєю чергою не проти поласувати свіжим врожаєм, а у холоди перебратися до вашої домівки.

Залишки дерев можуть слугувати притулком для шкідливих комах та патогенних мікроорганізмів, які можуть поширюватися на здорові дерева та рослини, спричиняючи їх хвороби.

Експерти назвали найефективніший метод видалення пенька з ділянки
Городник розповів, як моментально прибрати пеньок з ділянки

Великі пеньки можуть становити небезпеку для безпеки на ділянці, особливо для дітей, які можуть випадково на них нарватися або спіткнутися.  Крім цього розпад старої деревини може призводити до зниження якості ґрунту через втрату органічної речовини та зміну його структури.

Щоб уникнути перерахованих вище проблем, важливо оперативно позбутися від корчів на ділянці. Один із найефективніших та швидких методів  — спалювання. Використовуючи солярку чи рідину для розпалювання та гніт, ви можете легко розпалити пеньки і позбутися їх. Цей метод не тільки ефективний, але й безпечний, якщо дотримуватися відповідних заходів безпеки.

Городник розповів, як моментально прибрати пеньок з ділянки

Важливо зробити лише 2 отвори: один посередині, іншій на боці пня. Туди щедро залийте рідину для розпалювання і вставте просмалений гніт. Корч готовий до підпалювання. Зверніть увагу, що краще за все таким чином видаляти штричок весною, коли немає ще посіяних овочів. Золу від деревини слід закопати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини