1 ложка на літр води: головний секрет кремезної розсади перцю та помідор. Виростає міцна, низенька, врожайна

Весна – пік для садово-городніх робіт. Чи знаєте ви, чим підживити розсаду перцю та помідор, щоб вона виросла міцна, врожайна і не витягувалася? Ми – знаємо.

Зараз не складає труднощів знайти будь-які підкормки для свого городу на будь-який смак і кишеню, однак не гіршими за покупні варіанти є перевірені рецепти наших бабусь. Таке добриво зможе приготувати кожен.

Найкраще натуральне підживлення для розсади

Найпростіша і дуже дієва підкормка – рисова вода. Перед тим, як приготувати страви з рису, ми, зазвичай, промиваємо крупу, але цю воду не виливайте – вона ще вам послужить на городі.

Рецепт рисової води для підкормки:

  • візьміть рисову воду;
  • 2 столові ложки молока.

В будь-якому зручному посуді змішайте рисову воду з 2 столовими ложками молока, все перемішайте, накрийте кришкою і залиште настоюватися на 4-5 днів. Після цього розведіть отриманий розчин в 5 разів з чистою водою і потроху поливайте ним розсаду.

Найкраща натуральна підкормка для розсади томатів і перцю
Найкраща натуральна підкормка для розсади томатів і перцю

Можна навіть використовувати просто рисову воду без молока, на ваш розсуд, у будь-якому випадку це підживлення принесе користь, підвищить імунітет, збагатить ґрунт, також воно є гарним стимулятором росту. У рисі міститься багато вітамінів, мінералів, амінокислот, крохмаль.

Підкормка розсади йодом

Також зверніть увагу на йодову підкормку розсади. Як її приготувати? На 1 літр води візьміть 1 краплю йоду + половину чайної ложки меду, все перемішайте і поливайте цим свої рослини. Ви помітите, як вже за кілька днів листячко зміцніє, стане насичено зеленого кольору.

Навіщо город поливають йодним розчином
Найкраща натуральна підкормка для розсади томатів і перцю

Насправді йод приносить велику користь рослинам, деякі дачники навіть влітку в теплиці ставлять відкриту пляшечку з йодом. Йод – це захист від шкідників і хвороб, навіть від таких як коренева гниль, фітофтороз. Так само йод допомагає від жовтизни листя, витягування розсади, і цвітіння при достатній кількості йоду настає раніше. А мед, який також присутній в цьому рецепті добрива, є джерелом корисних і поживних речовин, дає стійкість до захворювань, хороший імунітет рослинам. Таку підкормку можна вносити 1 раз на два тижні по вологому ґрунту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини