Кума навчила вирощувати мікрозелень на підвіконні і тепер родина завжди з вітамінами: просто і смачно

В наші дні все більшу популярність набирає тема правильного харчування та здорового способу життя, саме тому великим попитом зараз користується мікрозелень.

Мікрозелень – це молода поросль рослин, яку вживають в їжу.І найголовніше тут навіть не сам вид культури, а стадія її розвитку.

На момент збору врожаю вік мікрозелені становить 10-14 днів. Головна відмінність мікрогріну від пророщеного насіння полягає в наявності сім’ядольних листочків у мікрозелені.

Мікрогрін має широкий спектр корисних властивостей, велику кількість вітамінів і мінералів. Регулярне вживання мікрозелені підвищує репродуктивну функцію організму, знижує ризик утворення пухлин, нормалізує обмін речовин, запобігає сезонному авітамінозу, зміцнює серцево-судинну систему.

Але потрібно пам’ятати, що добова доза мікрозелені становить всього дві столові ложки і звичайно ж в себе вдома на підвіконні ви можете виростити величезну різноманітність мікрогріну.

Не можна з точністю визначити, який з видів найкорисніший і найсмачніший. Великою популярністю користується шпинат, овес, пшениця, кукурудза і навіть конюшина.

Як виростити мікрогрін на підвіконні
Як виростити мікрогрін на підвіконні

Добре вирощувати мікрогрін редису, гороху, буряка, салату, гірчиці.

Результат вирощування мікрозелені вдома на підвіконні безпосередньо залежить від вибору посівного матеріалу. Звичайно, в ідеалі найкраще використовувати насіння, зібране власноруч.

Так ви точно будете знати, що воно екологічно чисте. Але якщо у вас немає такої можливості, то ви завжди можете купити насіння у спеціалізованому магазині.

Для пророщування насіння підійдуть будь-які контейнери. Зовсім не потрібні тут глибокі ящики, тому ви легко зможете розмістити ваші посадки на підвіконні.

Вам не потрібно ніякого спеціального обладнання і додаткових джерел світла і тепла.

Для отримання мікрозелені більшості культур потрібні однакові умови. Збирання врожаю настає вже на 8-10 день після посадки, завдяки чому ви можете забезпечувати себе вітамінами цілий рік.

В цілому вирощування мікрозелені – простий процес, що не вимагає особливих витрат.

Найбільш поширеним і простим способом пророщування є грунт.

Для створення міні грядки підійде будь-яка неглибока ємність. Дренажні отвори в ній зовсім не потрібні, просто наповніть її землею. Після цього розподіліть посіви по поверхні ґрунту і злегка притрусіть землею. Полийте з пульверизатора та накрийте плівкою. Поставте у тепле місце. Після появи сходів плівку прибираємо.

Щодня обприскуємо з пульверизатора.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини