Ніколи не робіть це зі своїми котиками: майже всі власники пухнастих допускають ці помилки. Перевірте себе

Наші улюбленці вимагають особливої уваги та турботи, але існують певні дії, яких ми повинні уникати. Давайте розберемося в них разом і дізнаємося, як зробити життя наших котячих друзів ще кращим!

Сьогодні ми поговоримо про важливі речі, які не варто робити зі своїми котиками.

Наші улюбленці вимагають особливої уваги та турботи, але існують певні дії, яких ми повинні уникати, Давайте розберемося в них разом і дізнаємося, як зробити життя наших котячих друзів ще кращим.

Не давайте котикам молоко. Це типовий стереотип, коли ми бачимо дорослих котів з мисочками молока. Насправді більшість котів погано переносить лактозу. Багато господарів скаржаться на проблеми із травленням у своїх котів, а виною часто буває молоко.

Деякі власники котів ігнорують щорічні профілактичні візити до ветеринара, і це може негативно позначатися на здоров’ї улюбленця.

Багатьом кішкам не подобається їздити до ветеринара, але це не означає, що вони не можуть звикнути до цього. Невеликий дискомфорт в даному випадку не такий страшний, як можливі хвороби, які можна пропустити, якщо не відвідувати ветеринара.

Тому важливо регулярно проводити планові огляди у ветеринара, які допоможуть вчасно виявити будь-які фізичні зміни, особливо у вікових котів, і вжити відповідних заходів.

Ніколи не робіть це зі своїми котиками
Ніколи не робіть це зі своїми котиками

Не одягайте вашу кішку в різні вбрання. Багато хто вважає це милим і кумедним, але насправді котикам це не подобається. Вони відчувають на собі незручний тиск від вбрання, тому що їхня шерсть та вуса дуже чутливі і більшість їх тіла побудована на цій чутливості.

Не примушуйте до спілкування котика, незалежно від того, наскільки милим він може бути. Не варто наполягати на спілкуванні, якщо кіт цього не хоче. Пухнастики цінують свій простір і якщо ви підходитимете до них, коли їм не хочеться, це може негативно вплинути на ваш зв’язок. Нехай вони самі вирішують, коли приходити до вас і демонструвати свою прихильність.

Ніколи не карайте кота!  Це не вирішує проблеми поведінки вашої кішки й може завдати шкоду вашим відносинам.

Часто люди думають, що покарання змусить кота припинити робити щось небажане, однак це не так. Наприклад, оприскування кішки водою з пульверизатора неефективне і ваша кішка в подальшому асоціюватиме вашу присутність зі страхом і тривогою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини