Підживіть цим добривом лілії, щоб вони пишно цвіли аж до морозів: тепер всі сусідки заглядаються на мій сад

Справжніми красунями, які прикрашають сад, є лілії. Та для того, щоб їх цвітіння було яскравим, пишним і рясним, потрібно правильно їх підгодувати.

Сьогодні розберемо як, коли і чим підгодувати лілії для пишного цвітіння.

Якщо грунт у вас плодородний та відпочивший, то підживлювати його непотрібно. В інших випадках добриво потрібно обов’язково вносити.

Лілії дуже люблять органіку, за винятком свіжого гною. Його вносити в жодному разі не можна, а ось дозрілий компост і перегній – те, що потрібно. Їх вносять при посадці з розрахунку сім-вісім кілограм органіки на один кв.м. Також можна додати подвійний суперфосфат в пропорції 100 г добрива на 1 кв.м. В такій же пропорцій також можна додати деревну золу. Вона підвищує стійкість рослини до хвороб, а також зимостійкість.

Навесні лілії, як і більшість рослин, гостро потребують азоту, який необхідний для набору зеленої маси. Перше підживлення можна проводити ще по танучому снігу. Для цього просто розкидайте по поверхні грунту сечовину або аміачну селітру з розрахунку 2 столових ложки на 1 квадратний метр.

Наступне підживлення проводять влітку, коли у лілії починають формуватися бутони. В цей час, крім азоту, рослини потребують калію та фосфору. Тому можна використовувати універсальне мінеральне добриво.

Чим підживити лілії для пишного цвітіння
Чим підживити лілії для пишного цвітіння

Потім підгодівлю проводять під час цвітіння, щоб продовжити його період. В цей час добре використовувати комплексні мінеральні добрива з мікроелементами.

В літні підживлення можна додавати внесення деревної золи в пропорції 100 грам речовини на один квадратний метр ґрунту.

Після того, як лілії відцвіли, під землею продовжують йти інтенсивні процеси по набору поживних речовин до зими.

В цей час, щоб підвищити зимостійкість цибулин, вносять фосфорно-калійні добрива. Для приготування підгодівлі в 10 літрах теплої води розчиніть 2 столові ложки суперфосфату і півтори столові ложки калімагнезії.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини