Мої півонії стали візитівкою села, бо завжди підживлюю тільки цим: хитрощі, які відомі одиницям садівників

Незважаючи на те, що кущі півонії навіть без суцвіть виглядають ефектно, все ж заворожують вони нас саме своїми квітами.

Не кожен квітникар може похвалитися яскравим пишним і тривалим цвітінням своїх улюбленців.

Швидше за все причина в неправильному підживленні. Якщо висадку та підживлення півоній робили правильно, то перші два роки внесення добрив вони не потребують.

Підгодовувати потрібно, коли червоні паростки, що з’явилися, досягнуть 80 сантиметрів у довжину.

В цей період потрібно допомогти рослині сформувати потрібну кількість стебел і листя.

Використовують для цього азотовмісні добрива.  Наприклад, можна одну столову ложку аміачної селітри розвести в 10 літрах води. Отриманого об’єму вистачить для підживлення одного куща.

Вносити добрива потрібно під корінь.

Чим підживити півонії під час цвітіння
Чим підживити півонії під час цвітіння

Замість аміачної селітри можна використовувати сечовину, вміст азоту в ній ще більше. Просто розсипте сірникову коробку добрива навколо куща на відстані 20-30 сантиметрів. Також можна до добрив додати трохи калійного підживлення. Під один кущ вносять 10-15 грам сірчанокислого калію і 20-25 грам сечовини. Всі кореневі підживлення необхідно вносити тільки у вологий грунт, тому за кілька годин до внесення добрив рясно полийте кущі півонії.

Можна замінити мінеральні добрива на органічні і скористатися, наприклад, настоєм коров’яку. Для цього одну частину коров’яку розводять в п’яти частинах води. Отриману суміш настоюють протягом 1 тижня. Далі настій розводять водою у співвідношенні один до десяти на один кущ.

Вдруге підживлення вносять, коли у піонів з’являються бутони. На цьому етапі азоту рослини потребують менше. Але їм дуже потрібні калій і фосфор. Можете скористатися наступним добривом. Змішайте 10 грам сечовини, 15 грам сірчанокислого калію, 20 грам суперфосфату. Потім розсипте добриво навколо куща і закладіть в грунт. Або можете використати такий спосіб: до 10 літрів розведеного настою коров’яку додайте 1 літр деревної золи і дайте настоятися протягом 1 години. Після цього полийте півонії під корінь з розрахунку 2 літра на 1 кущ.

Третю підгодівлю проводять на самому початку цвітіння для його продовження. В цей час півоніям потрібні калій і фосфор. Можна внести під кущі 15 грам сірчанокислого калію і 20 грам суперфосфату. А можна перед самим початком цвітіння провести підживлення борною кислотою по листу. Для цього 5 грам борної кислоти розчиніть в одному літрі гарячої води, потім доведіть кількість розчину водою до 10 літрів і обприскуйте рослини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини