Даю капусті ківш такого “коктейлю” і качани починають рости як на дріжджах: тугі та соковиті вагою по 8 кг

Одним з найважливіших елементів догляду за вашими культурами є підживлення, і капуста - не виняток.

Якщо на кожному етапі її правильно підгодувати, то качани будуть більш щільнішими, смачнішими і довше будуть зберігатися.

Для досягнення максимального результату вносять як мінеральне добриво, так і органічне. Перші підживлення капусти проводять через 2 тижня після висадки у відкритий грунт.

На цьому етапі їй необхідний азот для нарощування зеленої маси. Щоб не нашкодити кореневій системі перед кожним внесенням добрив капусту потрібно поливати теплою водою під корінь.

 Як підживити капусту для багатого врожаю
Як підживити капусту для багатого врожаю

Щоб наситити грунт азотом можна використовувати аміачну селітру. Для цього 25 грам речовини розчиняють в 10 літрах води.

Ще одним хорошим добривом на даному етапі є суперфосфат. Для цього 30 г суперфосфату розчиняють в 10 літрах води і поливають під корінь.

Органічні добрива на цьому етапі також будуть ефективні. Для приготування розчину з навозу 5 кілограм речовини заливають 10 літрами води, добре перемішують і настоюють протягом 7 днів.

Після цього півлітра отриманої суміші розводять в одному відрі води і поливають капусту під корінь.

Під одну рослину вносять півлітра готової суміші. Для приготування добрива з курячого посліду 3 кілограми речовини заливають десятьма літрами води і настоюють 5-6 днів. Потім 1 літр суміші розводять в одному відрі води і поливають капусту під корінь. На кожну рослину витрачають півлітра добрива.

Використовуючи такі добрива капуста ростиме здоровою, соковитою та дуже смачною.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини