Посадіть це на городі і ведмедка повтікає, як ошпарена: що висадити навесні, щоб точно забути про шкідників

Ведмедка (вона ж капустянка) просто ненавидить аромати деяких рослин. Сьогодні ми розповімо про народні методи боротьби з цим шкідником.

Ведмедка завдає багато клопотів дачникам, які вирощують овочеві культури.

Відлякати шкідників з городу можна різними методами. Наприклад, використовуючи засоби зі спеціалізованих магазинів.

Та якщо ви проти “хімії”, – вихід є! Існує ряд рослин, які ведмедка просто ненавидить. І якщо посадити їх на садовій ділянці, то вона швидко її покине.

Чорнобривці відомі своїм сильним запахом, який може відлякати багатьох шкідників, включаючи капустянку.

Різкий запах часнику відлякає з вашого городу ведмедку. Тож посадіть цю корисну культуру і забудьте про “неприємних гостей”.

Як вивести ведмедку з городу
Як вивести ведмедку з городу

Також капустянка ненавидить запах календули. Всі вищеописані рослини досвідчені садівники рекомендують висаджувати в міжряддях. Окрім того, шкідник не переносить запах такого доступного аптечного препарату, як йод.

Для того, щоб позбутися ведмедки готують наступний розчин. У 10 літрів чистої води додають всього 10 крапель йоду. Отриманим розчином проливають борозенки перед посадкою насіння моркви, буряка, зелені.

Також серед народних методів ефективністю користується яєчна шкаралупа. Для цього необхідно відварити курячі яйця, зняти шкаралупу та подрібнити її.

Після цього змішайте її з соняшниковою олією та розмістіть в лунках, де сієте насіння. При поїданні такої суміші капустянка гине.

Тепер, знаючи які існують методи боротьби зі шкідником, ви легко виженете його зі свого городу. Для отримання більш сильного ефекту рекомендується використовувати одночасно декілька способів, це підвищить шанси на успіх.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини