Завжди сію айстри цим способом і вони зацвітають раніше, ніж у всіх сусідів. Такому методу бабуся навчила

Айстрі — неймовірні квіти, які забарвлять вашу клумбу яскравими кольорами. Як же ж правильно посадити ці рослини, аби вони тішили вас буйним цвітінням?

Айстри — це квіти, які завжди привертають увагу своєю красою та неординарністю. Щоб мати можливість насолоджуватися їхнім вишуканим цвітінням раніше, ніж у всіх сусідів, варто дотримуватися кількох важливих кроків та секретів вирощування.

Вибір сорту та умови вирощування

Як посіяти айстри, щоб квітли аж до морозів
Садівник розповів, яким способом правильно садити квіти

Оберіть сорт, який вам подобається та відповідає вашим умовам вирощування. Найкраще на наших теренах росте айстра альпійська, “волове око”, айстра чагарникова, айстра новобельгійська. Зверніть увагу на вимоги до сонячного світла та дренованого ґрунту. Сонячне місце з добре розпушеним ґрунтом стане ідеальним місцем для вирощування цих квітів.

Підготовка ґрунту та сівба

Перш ніж сіяти або садити квіти, розберіться зі станом ґрунту. Треба обов’язково прибрати все каміння і обов’язково виполоти бур’яни. Якщо сієте прямо на відкриту грядку, це потрібно робити тільки коли перші морози минули. Ідеальний час — кінець весни або початок літа. Глибину для посіву насіння обирайте 0,5-1 см, відстань між квітами має бути 15-30 см. Обираючи метод висівання у контейнерах, зробіть це завчасно, плюс-мінус за 6-8 тижнів до повного потеплішання, коли вже немає ризику нічних заморозків. Коли будете впевнені, що вночі не буде різкого зниження температури, тоді висаджуйте рослини на клумбу.

Догляд за рослинами

Як посіяти айстри, щоб квітли аж до морозів
Садівник розповів, яким способом правильно садити квіти

Для забезпечення раннього цвітіння айстр важливо правильно доглядати за ними. Дайте рослинам достатньо води та гарно продренуйте ґрунт. Видаліть бур’яни навколо рослин, щоб уникнути конкуренції за живлення та вологу.

Завжди цьому способу, ви зможете насолоджуватися їхньою квітучою красою раніше, ніж у всіх сусідів. Виберіть сорт, який вам подобається, підготуйте клумбу та дотримуйтесь порад щодо сівби і догляду. Ваш сад буде наповнений раннім, яскравим та дивовижним цвітінням айстр!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини