Чому насправді жовтіють огірки: свекруха-городниця назвала 3 причини, які суттєво зменшили мій врожай

Одним з найпопулярніших овочів на городі або теплиці є огірок. І, на жаль, буває так, що коли настає час пожинати плоди своєї праці, раптом листя і плоди огірків починають жовтіти.

Сьогодні розберемо три основні причини пожовтіння огірків і способи їх усунення.

Пожовтіння листя і плодів огірків може бути пов’язане з ураженням культури таким небезпечним шкідником як павутинний кліщ.

Щоб визначити наявність кліща на огірках спробуйте розглянути лист зблизька або сфотографуйте його і збільшіть зображення на екрані.

При ураженні кліщем верхня частина листка жовтіє поступово. Спочатку з’являються окремі цятки, які згодом укрупнюються і об’єднуються.

Вирішити проблему можна за допомогою спеціалізованих препаратів від павутинних кліщів.

Ще однією причиною пожовтіння огірків може стати несправжня борошниста роса або пероноспороз.

При ураженні цим захворюванням на нижній (а іноді і на верхній) стороні листя спочатку з’являються коричневі плями, а потім жовті. Далі лист дуже швидко засихає. До того ж самі огірки ростуть і ще крихітними жовтіють і відмирають.

Три причини пожовтіння огірків
Три причини пожовтіння огірків

Згодом уся рослина поступово гине. Появу хвороби може викликати полив холодною водою та висока різниця денної та нічної температур (більше 12 градусів).

Провітрюйте приміщення, якщо огірки ростуть в теплиці, а також видаліть зайві рослини при загущеній посадці.

Не зайвим буде після появи 6 справжніх листочків один раз на тиждень обприскувати огірки фунгіцидом широкого спектру дії.

Крім шкідників і хвороб пожовтіння листя огірків може бути викликане недоліком живленні. Якщо пожовтіння листа відбувається між жилками і по краях, то можливо рослині не вистачає магнію.В цьому випадку листя огірків залишаються чистими, тобто без нальоту і наростів.

Допоможе заповнити нестачу магнію огірків сірчанокислий магній і пам’ятайте що чим вище кислотність ґрунту, тим ймовірніше може бути дефіцит магнію.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини