Посадіть вдома ці рослини і дихати будете, ніби в горах: очищають повітря і поглинають все шкідливе на раз

В квартирі збирається багато пилу. Та щоб позбутися його можна просто посадити вдома деякі види рослин. Вони не лише прикрасять інтер'єр, але й всотають шкідливі домішки.

У сучасному світі існує чимало видів кондиціонерів та іншої техніки, яка очищає повітря від пилу та зволожує його.

Але всі ці пристрої далеко не дешеві, і не всі з них можна назвати безпечними. Мало хто задумується, що з усіма завданнями з очищення повітря відмінно справляються знайомі нам з дитинства кімнатні квіти.

Сьогодні пропонуємо вашій увазі шість кімнатних рослин, які є не лише прекрасною прикрасою квартири, а й чудово освіжають та очищають повітря.

Перша в нашому списку очищувальних рослин – азалія. Вона відмінно поглинає аміак та формальдегід, тому їй чудово підійде місце на кухні, де розташовані мийні засоби, що виділяють шкідливі речовин. Або в санвузлі, де велике накопичення побутової хімії, що також забруднює повітря. Проте обираючи місце для азалії, враховуйте, що потрібно забезпечити їй хороше освітлення.

Плющ добре поглинає бензол та формальдегід, а також вуглеводень, завдяки чому він також може очищати повітря у міських квартирах.

Хлорофітум відмінно поглинає багато отруйних речовин, тому розмістивши на кухні кілька горщиків з цією рослиною, ви зменшите вміст шкідливих випаровувань.

Хлорофітум
Хлорофітум

Фікус каучуконосний також чудово поглинає трихлоретилен та формальдегід, а його велике листя є хорошими пилеуловлювачами. Крім того, фікус активно виділяє кисень.

Алое може всотувати шкідливі фенольні та бензольні сполуки.

Драцена виділяє фітонциди, що зменшують забруднення повітря, а також поглинає такі шкідливі канцерогени, як ксилол, трихлоретилен та формальдегід.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини