Вже 5 років не купую насіння петунії, знайшла спосіб отримувати їх задарма: користуюсь експериментом подруги

Петунія - це, напевно, найпопулярніша літня квітка, за допомогою якої ми прикрашаємо не тільки клумби або вазони на дачі, але і балкони, кашпо в міських квартирах.

Така популярність петуній цілком зрозуміла, адже ці квіти дуже прості для вирощування, невибагливі і дуже привабливі.

Єдиний не дуже комфортний момент полягає в тому, що у них дуже дрібне, можна навіть сказати мікроскопічне насіння, яке, до речі, у посівний сезон, коштує зовсім недешево.

Тому сьогодні ми розповімо, як зібрати насіння вже відцвілих квітів і заготувати їх для наступного року.
Зразу попередимо, що насіння взяти вийде далеко не від кожного виду. Наприклад винятком є ​​махрові сорти, оскільки вони просто не утворюють насіннєву коробочку, і виходить, що їх можна розмножити тільки через живці.

як самостійно зібрати насіння петунії
як самостійно зібрати насіння петунії

З простими ж сортами петунії складнощів не виникне. Насіння можна збирати прямо у другій половині червня і аж до вересня. При цьому краще вибирати одноколірні сорти, тоді вони щороку повторюватимуть один і той же колір.

Насамперед просто потрібно почекати, коли квіточка повністю зав’яне і засохне. Тоді ми її акуратно відриваємо і бачимо, що на її місці утворився такий маленький зелений горбок. Це і є потрібна нам насіннєва коробочка.

Ми її не чіпаємо, а просто чекаємо поки вона почне визрівати і поступово ставати такого жовто-коричневого кольору.

І ось в той момент, коли вона потемніє ( приблизно через пару тижнів) її можна буде акуратно зрізати разом з чашолистками і покласти вдома на дозрівання.

Ще приблизно через тиждень, коли вона вже зовсім стане суха і темно-коричневого кольору, її можна буде акуратно самостійно розкрити руками і зібрати з неї дрібні темно-коричневі або навіть чорні зернятка.

Розкривши всі готові горбки розкладаємо насіння на рівну поверхню і для надійності ще кілька днів їх підсушуємо. Потім складаємо вже готове насіння в паперовий пакетик або ж в пластикову ампулу, в якій вони продаються.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини