Корисні бур’яни завжди тримаю на своєму городі, бо вони замінили мені добриво: все геніальне – просто!

Хоча всі городники намагаються побороти бур'яни, насправді є й такі, які потрібно залишати на своїй ділянці. Розповідаємо, які рослини краще не виривати.

Кожному городнику доведеться зіткнутись із потребою боротись з бур’янами на власній ділянці. Багато шкідливих рослин мають виключно негативний вплив, але правильний аналіз може допомогти вам покращити якість ґрунту, в якому ви вирощуєте свої рослини. Розповідаємо, які бур’яни насправді можна залишити на своїй ділянці.

Корисні для городу бур’яни

Так, наприклад, ягницю вважають однією з найгірших бур’янів – вона погано виводиться, на неї потрібно витрачати більше сил і ресурсу. Втім, така рослина має у своєму складі настільки багато корисних мікроелементів і вітамінів, що виводити її з власної ділянки точно не потрібно.

Якщо у вашому городі росте яглиця, то можете бути впевненими, що у складі ґрунту буде і залізо, і калій, і кальцій, і марганець, і ще дуже багато корисних мікроелементів і вітамінів. Ба більше, яглиця містить у своєму складі глюкозу, клітковину, аскорбінову кислоту та багато інших корисних речовин.

Городники назвали бур'яни, які краще залишити на городі, адже вони приносять багато користі
Городники назвали бур’яни, які краще залишити на городі, адже вони приносять багато користі

Портулак – ще один корисний бур’ян, який росте майже на кожній ділянці. Така рослина позитивно впливає на рослини. Ви можете сміливо називати його сидератом, адже він після внесення зеленої маси у ґрунт та подальшого перекопування може значно збагатити загальний склад землі.

Городники назвали бур'яни, які краще залишити на городі, адже вони приносять багато користі
Городники назвали бур’яни, які краще залишити на городі, адже вони приносять багато користі

Крім того, портулак може легко бути ідеальним компаньйоном для рослин, які часто ростуть на вашому городі. Так, наприклад, картопля, капусти чи помідори будуть дуже “раді” мати такого сусіда. Річ у тім, що портулак регулює вміст солі у складі ґрунту, а тому є ідеальним сусідом для культур, які не люблять хлорид.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини