Лопату до рук беру рідко, грядки ніколи не копаю, а земля як пух: це для городу в 5 разів краще, ніж компост

Щоб "розпушити" землю перед посадкою городини, не обов'язково займатися такими непростими та навіть брудними справами, як внесення гною. У новому матеріалі ви дізнаєтеся, як уникнути цього заняття.

Коли мова йде про догляд за городом та садом, ми завжди шукаємо найефективніші методи, щоб забезпечити рясний урожай та здоровий ріст рослин. Однією з таких процедур є внесення гною. Втім, є більш простий спосіб підживити ділянку. І це — про використання кісткового борошна, чи, як його ще називають, фосфоазотину.

Як використовувати кісткове борошно на своїй ділянці, щоб домогтися родючості ґрунту
Городник розповів, як кісткове борошно може розпушити город

Матеріал, який використовують у підживлення ґрунту, отримують з переробки кісток тварин, переважно свиней та великої рогатої худоби. Після перемелювання ми отримуємо дрібний білий порошок з жовтуватим відтінком. Основна цінність кісткового борошна полягає у його високому вмісті фосфору. Залежно від виду муки, вміст фосфору може сягати від 15% до 35% (зокрема у знежиреному борошні).

Фосфор є ключовим елементом для здорового росту рослин, їхнього красивого цвітіння та належного розвитку кореневої системи. Кісткове борошно, завдяки високому вмісту цього мікроелемента, стає важливим джерелом цього елементу для овочів та ягід, забезпечуючи їм необхідну підтримку для росту та розвитку.

Городник порадив замінити гній кістковим борошном при підживленні: всі переваги
Городник розповів, як кісткове борошно може розпушити город

Добриво розпадається повільно, що дозволяє рослинам постійно отримувати необхідні поживні речовини протягом тривалого періоду часу. Це сприяє стійкому та рівномірному зростанню, запобігаючи стресам через нестачу живлення.

Використання кісткового борошна сприяє покращенню структури ґрунту, збільшуючи його водопроникність та повітропроникність. Це дозволяє кореневій системі рослин краще розвиватися, отримуючи доступ до необхідного кисню та води.

Ну, і найочевидніший плюс — його легко застосовувати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини