Як раз і назавжди вивести ведмедку з городу без хімії і зайвої мороки: нарешті вигнала “непроханих гостей”

Напевно кожен любитель городу хоч раз стикався з таким небезпечним шкідником, як капустянка (ведмедка). Вона живе в землі переважно, відмінно риє ходи і пошкоджує коріння і коренеплоди овочів.

Також капустянка добре літає і плаває. Загалом голими руками її точно не візьмеш.

Найбільш дієвий та простий спосіб позбутися від небажаного гостя на городі – це застосування хімічних препаратів.

На прилавках спеціалізованих магазинів є досить широкий спектр засобів проти капустянки, а деякі з них допомагають позбутися і від інших шкідників – личинок хруща, дротяника, садових мурашок.

Якщо ви затятий противник будь-якої хімії на вашому городі, то можете спробувати народні засоби боротьби з капустянкою.

Вони, звичайно, менш ефективні, але теж допомагають. Деякі городники розставляють на капустянку пастки з пивом або медом.

Для цього в скляну або пластикову пляшку з широкою шийкою об’ємом півлітра наливають 100 грамів пива або меду і вкопують тару під нахилом в місці входу комахи. Зверху пастку прикривають листом картону.

Як вивести ведмедку з городу
Як вивести ведмедку з городу

Рухаючись тунелями шкідник потрапить у пляшку, але вибратися вже не зможе.

Коли пляшка наповниться – замініть її на нову.

Хорошим народним засобом проти капустянки є яєчна шкаралупа. Для застосування необхідно просто подрібнити попередньо просушену шкаралупу, полити нерафінованою олією і покласти і потроху в лунки або борозенки, в які збираєтеся сіяти насіння або садити розсаду.

Також медведка ненавидить деякі запахи. Тому щоб відлякати шкідника висадіть чорнобривці чи календулу. І красиво, і корисно!

Тож неодмінно скористайтеся нашими порадами, щоб назавжди вигнати набридливу ведмедку зі свого городу і зберети врожай. Успіхів!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини