Вирощую петунію, порушуючи відоме багатьом правило, й іншим раджу: моєї роботи менше, а розсада – ще краща

Як швидко і без мороки виростити петунію? Пропонуємо вам розглянути цікавий спосіб без пікірування, який допоможе створити пишну яскраву клумбу.

Процес вирощування розсади петунії може бути захоплюючим і ефективним, особливо, якщо ви скористаєтеся незвичайним методом ґнотового поливу. Цей підхід дозволяє отримати здорові та міцні рослини, уникаючи традиційного пікірування. Погляньмо на кроки цього унікального способу.

Для вирощування петунії цим способом ідеально підійде пляшка з темного матеріалу. Такий колір допомагає утримувати тепло, що стимулює ефективний розвиток кореневої системи рослин.

Як підгодувати петунію на стадії розсади
Садівник поділився секретом найкращого способу вирощування петуній

Розрізаємо майбутній контейнер горизонтально, так, щоб верхня частина, встановлена ​​в нижній частині з шийкою донизу, не торкалася дна. Створюємо отвір для ґнота у кришці.

Матеріал для нього може бути взятий з щільних колготок, бавовняних шкарпеток або мотузки для білизни. Відрізаємо кругову смужку шириною 0,5 см, після чого розрізаємо і розтягуємо її, створюючи довгий шнурок. Такий ґніт безперешкодно доставлятиме воду до кореневої системи рослин і не буде піддаватися гниттю. Таким чином квіти будуть самі добувати собі необхідну кількість рідини для життя.

Як виглядає квітка петунія
Садівник поділився секретом найкращого способу вирощування петуній

Регулюємо довжину матерії так, щоб він доторкається до дна нижньої частини пляшки. Наповнюємо контейнер ґрунтом на висоту 5 см, після чого ущільнюємо його. Краще за все брати кокосовий субстрат, адже він майже стерильний і захистить рослини від “чорної ніжки”. Після того, як саджанці виростуть, можна пересаджувати у більший контейнер.

Такий метод дійсно можна вважати найбільш не заморочливим. Спробуйте лайфхак вже цього року і ви здивуєтеся, як просто насправді висадити ці квіти та зростити з них справжніх дужих красенів.

Популярне

Подібні новини