Чим і як підживлювати гортензії, щоб вони не робили вам “нерви”: найкраще саморобне добриво для квітів

Хто не любить гортензії у саду: їхній пишний квіт зачаровує вдень, а ніжний аромат милує ввечері. Як же ж доглядати за цими рослинами, аби вони тішили вас своїм цвітом?

Гортензії — це краса, яка може стати вишуканою частиною будь-якого саду чи парку. Їхні пишні квітки привертають увагу і зачаровують своєю ніжністю та барвами. Не буде новиною для вас, що за цими рослинами потрібно правильно доглядати і надавати відповідне добриво. Проте, чим же ж все-таки їх для дійсно пишного цвіту?

Формула успіху

Експерти розповіли, чому гортензію слід підживлювати кефіром
Садівник розповів, чим підживити гортензії, щоб пишно квітли

Перш за все, необхідно визначити оптимальний час для підживлення гортензій. Якщо ви мрієте про вражаючі бутони, то вносіть добрива в період формування бутонів до їхнього розпускання. Це стимулюватиме рослину до рясного цвітіння.

Оптимальні елементи добрива — фосфор, калій та невелика кількість азоту. Фосфор сприяє формуванню квіток, а калій забезпечує їх яскравість та насиченість кольору. Азот необхідний для здорового росту рослини, але потрібно пам’ятати, що він може застосовуватися лише навесні. Його надмірне використання влітку може призвести до негативних наслідків.

Для підживлення гортензій можна використовувати монофосфат калію або змішати суперфосфат з сульфатом калію. Як альтернативу цій підкормці можна використовувати калімагнезію або калійну сіль.

Гортензії будуть цвісти вдвічі сильніше: поради від садівників
Садівник розповів, чим підживити гортензії, щоб пишно квітли

Деякі садівники також радять додавати у землю курячий послід, але це буде корисно тільки ранньою весною, коли рослини тільки пробудилися і навіть не випустили листя.

Коли вносите поживні речовини, будьте обережні, щоб не перевищити рекомендовану дозу. Перевищення добрив може призвести до негативних наслідків для рослини, а також треба лити підживу строго під корінь, аби не пошкодити ніжні стебла.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини