Мої чорнобривці стали візитівкою села, бо завжди вирощую тільки цим диво-способом: все елементарно просто

Чудовою прикрасою садової ділянки стануть чорнобривці. Сіяти їх можна навесні прямо у відкритий грунт. Але якщо ви хочете милуватися цими квітами якомога раніше, то вирощуйте їх розсадним способом.

На постійне місце чорнобривці висаджують у віці близько півтора місяця, коли повітря достатньо прогріється і мине загроза заморозків.

При покупці насіння в магазині стежте за цілісністю упаковки і обов’язково звертайте увагу на термін придатності.

Перед посівом насіння потрібно знезаразити, помістивши його в слабкий розчин марганцівки на 30-40 хвилин.

Потім насіння слід промити водою і просушити. Далі насіння загортаємо у вологу тканину або поміщаємо на вологий ватний диск, зверху прикриваємо другим диском і прибираємо в контейнер з кришкою.

Вирощую чорнобривці тільки цим методом
Вирощую чорнобривці тільки цим методом

Контейнер поміщаємо в тепле місце на 2-3 дні. Зазвичай за цей час насіння прокльовується.

Грунт для розсади чорнобривців повинен бути легким і з низькою кислотністю. Цілком підходить для цієї мети покупний універсальний грунт для квіткової розсади.

Сіяти чорнобривці можна відразу в окремі стаканчики або торф’яні горщики, об’ємом півлітра або в один загальний неглибокий широкий контейнер, а потім пікірувати по індивідуальних ємностях.

Важливо, щоб у ємності були дренажні отвори для відводу зайвої води. На дно викладаємо керамзит. Зверху насипаємо живильний грунт, заповнюючи при цьому дві третини контейнера.

Грунт ущільнюємо і проробляємо борозенки, глибиною 1 сантиметр. Висіюємо насіння з інтервалом півтора-два сантиметри. Потім присипаємо його легким грунтом і зволожуємо з пульверизатора.

Ємність з посівами накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце з температурою 22 градуси.

Щодня провітрюємо міні парничок, привідкриваючи плівку на 15-20 хвилин.

Через 5-7 днів повинні з’явитися сходи. Після цього ємність ставимо в добре освітлене місце. Довжина світлового дня повинна становити 12-14 годин.

Коли на сіянцях з’являться 2 справжніх листочка, необхідно розсадити їх по окремих стаканчиках.

Після пікірування необхідно провести підживлення. Для цієї мети використовуємо живильний розчин на основі комплексних мінеральних добрив.

У відкритий ґрунт чорнобривці пересаджують, коли встановиться стабільно тепла погода і ґрунт достатньо прогріється.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини