Цей копійчайний спосіб позбавить город від ведмедки і хрущів: екологічно, безпечно і дуже ефективно

Личинки хруща і капустянки (ведмедки) - два найпопулярніші ворога городника. Вони пожирають стебла і кореневу систему рослинної культури, що призводить до її загибелі.

Одним з найпростіших і дієвих способів позбутися їх є застосування відлякуючих засобів на основі березового дьогтю.

Березовий дьоготь створює для капустянки або личинок хруща несприятливе середовище, що змусить їх покинути ваш город.

Та відлякування – це не єдиний ефект від застосування засобу. Через сильнодіючий препарат відбувається порушення нервової системи шкідника, що сприяє неможливості його нормального існування та відкладання личинок.

Як правильно робити закладку?

Виріжте кілочки невеликого розміру. Просочіть їх березовим дьогтем. Заглибте в землю на відстані не більше 3 метрів від того місця, де були помічені шкідники. Після того. як ви помітите, що ефективність дещо знизилася – замініть кілочки з дьогтем на нові.

Є ще один ефективний відлякуючий засіб яким можна скористатися, якщо шкідники завелися в грядках з капустою, буряком чи морквою.

Як позбутися ведмедки та хруща
Як позбутися ведмедки та хруща

Для цього налийте у відро 4 літри води, розведіть одну столову ложку березового дьогтю. Засипте розчин тирсою і залиште настоюватися на кілька годин. Заглибте утворену кашку не більше ніж на 3 сантиметри від поверхні ґрунту.

Закладки з березового дьогтю можна робити після виявлення комах і для профілактики їх появи.

Також є ще один простий і ефективний спосіб просочування ґрунту розчином на основі березового дьогтю. Для цього розведіть одну столову ложку дьогтю в трьох літрах води.

Полийте отриманим розчином ґрунт або обприскайте пошкоджені рослини. Використовуючи наші прості та ефективні поради ви зовсім скоро позбудетеся набридливих шкідників. Багатого вам врожаю!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини